Hilma Piitari ui palkinnoille Kankaanpäässä – Uinti-Vakan uimaritkilpailivat huhtikuussa myös Turussa

0

Uinti-Vakan uimarit ovat huhtikuussa kilpailleet kolmissa kisoissa. Pitkäperjantain uinneissa Impivaaran uimahallissa Turussa mukana olivat 14-vuotias Tiia Mattila ja 10-vuotias Jooseppi Pyykkö .

Tiia osallistui naisten sarjaan 50 metrin vapaauinnissa ja oli 21 uimarin joukossa hienosti viides.

Jooseppi ui 11-vuotiaiden sarjassa oman ennätyksensä 200 metrin vapaauinnissa ollen kymmenen uimarin joukossa yhdeksäs. 50 metrin rintauinnissa sijoitus oli sama, mutta taakse jäi tuloslistalla neljä poikaa.

Jooseppi oli mukana myös samassa uimahallissa 29.4. Turku Junior Games -uinneissa.

50 metrin vapaauinnissa hän paransi ennätystään peräti kuudella sekunnilla ja oli 17. Mukana 11-vuotiaiden sarjassa oli 23 uimaria.

Jooseppi starttasi myös ensimmäistä kertaa 200 metrin sekauintiin, josta saavutuksena oli seitsemäs sija kymmenen uimarin joukossa.

Kankaanpään Kevätuinneissa 29.4. Uinti-Vakalta oli mukana viiden uimarin joukko. Palkintosijoituksista vastasi 11-vuotias Hilma Piitari .

Hilma ui 11-vuotiaiden sarjassa kultaa 50 metrin rintauinnissa ja hopeaa 100 metrin sekauinnissa. Molemmilla matkoilla hän paransi ennätystään. Voittomatkalla oli mukana 13 uimaria ja sekauinnissa kahdeksan tyttöä.

100 metrin vapaauinnissa Hilma oli viides 12 uimarin kilpaillessa.

15-vuotias Emilia Tähkänen nappasi naisten sarjasta hienoja sijoituksia uusilla ennätyksillään. 50 metrin rintauinnissa hän oli kuudes, 100 metrin sekauinnissa viides ja 50 metrin perhosuinnissa seitsemäs. Kaikilla matkoilla taakse jäi kymmenkunta uimaria.

14-vuotias Tiia Mattila osallistui myös naisten 50 metrin perhosuintiin, jossa hän oli 12. päihittäen kolme uimaria. 50 metrin vapaauinnissa Tiia oli kuudes 14 uimarin joukossa.

15-vuotias Severi Saario teki myös hienoa jälkeä miesten sarjassa. Parhaiten hän onnistui 100 metrin sekauinnissa, jossa oma ennätys toi nelossijan kymmenen uimarin kilpailussa.

Ennätys koheni myös 50 metrin vapaauinnissa ja 50 metrin perhosuinnissa. Sijoitukset 6/16 ja 7/10.

13-vuotias Niko Sinisalo ui upeasti oman ikäistensä sarjassa 50 metrin rintauinnissa toiseksi nopeimman ajan, mutta valitettavasti hänet hylättiin jalan asennon vuoksi. Miesten 50 metrin vapaauinnissa hän oli ennätyksellään 14., kun uimareita oli mukana 16.