Hyviä viestiosuuksia Ruotsin rasteilla

0
Tiomilassa hyvin menestyneen MS Parman ankkurina suunnisti viime kesänä Vakka-Rastin juhlakilpailun avausetapin voittanut Akseli Ruohola.

Paikalliset suunnistajat juoksivat hyviä viestiosuuksia noin 600 joukkueen Tiomilassa viikonloppuna. Edustusseura MS Parma saavuttikin varsin mukavat tulokset miesten, naisten ja nuorten arvostetuissa viesteissä Skellefteåssa.

Miesten 70-vuotiaassa Tiomilassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä MS Parma suunnisti 13. tilalle. Ankkurina sijoitusta paranteli maajoukkuemies Akseli Ruohola , joka muun muassa viime heinäkuussa voitti Vakka-Rastin juhlakilpailun avausetapin Lokalahdella.

Miesten kilpailussa oli 227 kymmenen osuuden viestittäjää ja yöosuuksia oli tavallista vähemmän. Voitto meni Norjaan, Tampereen Pyrintö kakkosena pari minuuttia perässä. Parma oli kuudenneksi paras suomalaisseura, seuran kakkonen oli 49. tilalla.

Naisten viestiin, niin sanottuun Tvåmilaan, starttasi lauantai-iltana 231 joukkuetta. Damkavlenissa viisi osuutta, joiden jälkeen kaksoisvoittoa juhli Ruotsin IFK Göteborg. MS Parma luotettavin vakkasuomalaisin vahvistuksin nousi 19. tilalle.

Terveyshuolia kokenut aloittaja Elsa Ankelo suunnisti 6,6 kilometrin lenkin ja oli vaihdossa 44. tilalla, viitisen minuuttia kärjestä. Seuraavilla osuuksilla rankassa maastossa Venla Lehtonen ja Anna Karlova paransivat vaihtosijaa kuusi pykälää.

Neljännellä osuudella Enni Jalava paineli lähes kärjen vauhtia noin seitsemän kilometrin matkan. Sijoitus nousi hienosti kymmenen porrasta, joten lupaavat näytöt kesäkuista Porvoon Jukolaa ajatellen on annettu.

– Tein varman viestisuorituksen. Yllättävän yksin siellä metsässä sai mennä, totesi Jalava maalissa, joka oli poikkeuksellisesti sisätiloissa, Skellefteån areenalla.

Ankkurina Maija Sianoja teki tykkijuoksun, jolla sijoitus nousi lupaavan makuiselle 19. tilalle. Parman kakkonen ei saanut hyväksyttyä tulosta.

Aiemmin iltapäivällä suunnistettiin alle 16-vuotiaiden neljän osuuden viesti. Joukkueessa tuli olla vähintään kaksi tyttöä ja parilla lenkillä sai olla myös tuplaedustus.

Kalannin Paulähteen Tuomas Ankelo paransi toisen osuuden neljällä kilometrillä MS Parman sijoitusta merkittävästi. Maalissa 145 startanneen joukkueen keskellä Parma sijoittui 22. tilalle. Suomalaisista seuroista löytyi vain kolme parempaa.

Veijo Viitanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän