Kaksi turnausta Merefesti-viikonloppuna – Katukorista ja padelia pelataan yleisön edessä musiikin tahtiin

0

Merefesti-viikonloppuna järjestetään Kaupunginlahden rannalla kolme liikuntatapahtumaa. Kesäkuun kutosen ohella pelataan katukorista ja padelia.

Perinteinen katukoristurnaus korkkaa samalla virallisesti Sorvakon uuden koripallokentän käyttöön. Turnauksessa on aikuisten kilpa- ja fun-sarjat sekä junnusarja 2008-syntyneille ja sitä nuoremmille.

Turnauksessa pelataan kolmella kolmea vastaan siten, että korista saa yhden pisteen. Viivan takaa heitetyistä koreista saa kaksi pistettä.

Lauantaina 10.6. kello 10 alkavaan katukoristurnaukseen voi ilmoittautua 2.6. mennessä osoitteeseen juniorit@korihait.fi. Turnaus on maksullinen.

Koris- ja padelturnaukset pystyttävät yhteistyöllä alueelle katsomot ja paikalla on myös musiikkia, juontaja sekä ruokaa ja juomaa.

– Kenttien vieressä on nurmikkoalueita, joihin katsojia voi tulla esimerkiksi viettämään piknikkiä. Ja tietysti toivomme runsaasti osanottajia molempiin liikutantapahtumiin, Korihaista vinkataan.

Padel-turnauksessa on miehille D- eli harrastesarja sekä vuosien kokemuksella pelaavien C-sarja ja lisäksi harrastesarja, jossa voi olla naispareja tai sekapareja.

– C- ja D-tasot ovat Suomen Padel-liiton sarjatasoja, mutta nämä kisat eivät ole Padel-liiton alaiset kisat, jolloin sarjatasolla ei niin merkitystä ole. Ne on tuotu mukaan vain, jotta pelit olisivat tasaisempia, Georg ”Joiju” Sura selventää.

Maksulliseen padel-turnaukseen voi ilmoittautua vielä 1.6. kello 12 asti. Ilmoittautumislinkki löytyy muun muassa Padel Uudenkaupungin verkkosivuilta sekä facebook-sivuilta.

– Osallistujia on tullut ihan mukavasti. Toki kesän viikonloput ovat aina haastavia. Tällä hetkellä miesten C- ja D sarjoihin mahtuu vielä muutamia pareja, ja sekasarja onkin jo täynnä, Sura kertoo.

Peleistä on luvassa palkintoja, muun muassa lippuja ensi vuonna Nokialla pelattavaan World Padel Tourin osakilpailuun.

Kisat alkavat jo perjantaina 9.6. kello 15 ja voittajat ovat selvillä lauantai-iltaan mennessä.