Kanadassa ringette on fyysisempää – UJK:n tytöt kävivät turnausmatkalla Montrealissa

0
UJK:n D-tytöistä matkalle osallistuivat Nella Helminen (vas.), Olivia Hauta-Alus, Odelia Suutari, Alice Kaukovalta ja Fanni Paasio sekä takana seisova valmentaja Jenni Suutari.

Viisi UJK:n ringettetyttöä ja valmentaja Jenni Suutari tekivät reissun lajin emämaahan Kanadaan länsirannikon kolmen seuran yhteisessä West Coast Tigers -joukkueessa. Meno kaukalossa ja myös kaukalon ulkopuolella oli erilaista kuin Suomessa, mutta nopeasti joukkue sopeutui ja hyvän menestyksen lisäksi matkaan tarttui roppakaupalla kokemuksia.

Joukkue koostui Turun Toverien, Naantalin VG:n ja UJK:n D-ikäisistä tytöistä. UJK:sta mukana olivat pelaajina Fanni Paasio , Odelia Suutari , Nella Helminen , Olivia Hauta-alus ja Alice Kaukovalta .

– Matka kesti kaikkiaan kymmenen päivää. Asuimme miljoonakaupunki Montrealissa ja meillä oli oma auto käytössä, joka kuljetti meitä eri paikkoihin. Pelasimme paikan päällä harjoitusottelun ja osallistuimme isoon kolmipäiväiseen turnaukseen, jossa oli joukkueita ympäri Kanadaa. Jäimme U14-ikäluokan kovimmassa sarjassa niukasti mitalipelien ulkopuolelle, tytöt kertoivat.

Jo ennen matkaa joukkue harjoitteli yhdessä Suomessa ja myös Kanadassa pääsi osallistumaan paikallisten koulujoukkueen harjoituksiin.

Ringeten säännöt ovat samat eri maissa, mutta niiden tulkinta vaihtelee. Kanadassa sallitaan paljon fyysisempi peli ja se olikin aluksi pienoinen sokki, kun tuomarin pilli ei monessa tilanteessa soinutkaan.

– Mutta se oli tavallaan tottumiskysymys, kun me huomattiin, että saa pelata vähän kovempaa, niin mekin ruvettiin pelaamaan vähän kovempaa ja viimeisessä peleissä ei ollut enää vaikeuksia pysyä mukana.

Toinen hämmästelyn aihe olivat ottelutapahtumat. Katsomossa oli väkeä hurjasti ja meno jo ennen peliä kovaa. Apuna oli äänijänteiden lisäksi erilaiset soittimet eikä hallissa ollut hiljaista hetkeä, kun katsomossa kannustettiin omia.

Tytöt ovat eri kouluista, mutta kaikissa matkaan suhtauduttiin positiivisesti. Mitään koulun laiminlyöntiä ei kuitenkaan sallittu, vaan reissun aikana pidetyt kokeet ja tehtävät tytöt tekivät etukäteen.

Kokonaisuutena matka oli onnistunut ja se antoi pelikokemusten myötä paljon uusia kavereita sekä kasvatti motivaatiota tulevaan kauteen. UJK:n tytöillä ei ole kotimaan sarjan päättymisen jälkeen ollut yhteisharjoituksia, mutta ne alkavat aivan näinä aikoina.

– Myös valmennus sai matkasta kaikenlaista irti, joka tulee näkymään jatkossa. Pelillisesti tuli uusia ideoita ja myös paikallisten valmentajien harjoituksissa oli uusia elementtejä, joita ainakin kokeillaan, Jenni Suutari sanoi.

Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän