Kartanolla rokataan toukokuun lopulla

0
Salmen kartanon palvelukeskuksen asukkaat Sanni, Katju ja Tero odottavat innolla Kartanorokki -tapahtumaa, kuten myös yrittäjä Merja Haikola ja vastaava ohjaaja Katja Meriläinen.

Toukokuun viimeisenä perjantaina rokataan Salmen kartanon palvelukeskuksen pihamaalla suuren porukan voimin. Järjestyksessään ensimmäinen Kartanorokki kutsuu paikalle erityisesti kaikki erityisryhmiin kuuluvat henkilöt.

– Mutta festaripäivä on avoin kaikille musiikin ystäville, toteaa Salmen kartanon palvelukeskuksen yrittäjä Merja Haikola.

Kartanorokki oli tarkoitus toteuttaa jo aiemmin, mutta korona vesitti nämäkin suunnitelmat. Ajatus erityisryhmille suunnatusta festaritapahtumasta syntyi palvelukeskuksen työntekijöiden parissa.

– Yritämme aina keksiä uutta, mielekästä toimintaa meidän asukkaillemme ja valtaosalle heistä musiikki on todella tärkeä juttu, kertoo palvelukeskuksen vastaava ohjaaja Katja Meriläinen .

Musiikki ei innosta ainoastaan Uudessakaupungissa.

– Olemme mainostaneet Kartanorokki -tapahtumaa muille palveluasumista tai työtoimintaa tarjoaville yksiköille sekä tukiyhdistyksille. Pääsylippuja tapahtumaan on myyty jo reilut sata. Festarikansaa on tulossa muun muassa Vakka-Suomen muista kunnista, Raumalta, Liedosta ja aina Huittisista asti, eli kysyntää erityisryhmien omille festareille on selvästi, lisää Haikola.

Kartanorokissa esiintyvät Susse ja Kalle, rap artisti Ville Nurminen, Acoustic duot Ida & Epi sekä Chris ja Laurell, Poppenroll, Heikki Hakkarainen, Dr Doctor. Päivän juontaa muusikko Rami Rafael.

Musiikin ohella luvassa on muutakin ohjelmaa kuten Onnenpyörä, kasvomaalausta, lettien tekoa, fanituotemyyntiä sekä kaupan erilaisia festariherkkuja vatsantäytteeksi. Paikallinen tukiydistys pitää puffettia.

– Hienosti olemme saaneet apua uusikaupunkilaisilta toimijoilta tapahtuman järjestämistä varten. Lisäksi kulttuuripalveluista vastaava Petri Hatakka on käynyt antamassa meille opastusta käytännön asioissa. Paikallisia sponsoreitakin on löytynyt ja lisäksi saamme festareiden ajaksi Novidan lähihoitajaopiskelijoita avuksemme. Kiitos jo nyt kaikille avusta ja tuesta, Merja Haikola kiittää.

26. toukokuuta pidettävä Kartanorokki on päihteetön ja ikärajaton tapahtuma. Tapahtuma alkaa kello 13 ja päättyy kello 20. Pääsylippuja festareille voi ennakkoon ostaa Salmen Kartanolta tai kartanon sähköpostin kautta. Kartanorokilla juhlistetaan samalla Salmen kartanon palvelukeskuksen 35 vuotisjuhlavuotta.