Kuntarahoitus maksaa vuokraa Fregatin tontista

0

Kaupunki ei toistaiseksi käytä oikeuttaan As Oy Uudenkaupungin Fregatin maanvuokrasopimuksen purkamiseksi. Kuntarahoitus Oyj on sitoutunut maksamaan tontista vuokrat yhtiön konkurssin alkamisesta ulosottoasian keskeytymiseen asti, kuitenkin enintään tämän vuoden loppuun saakka. Sitoutuminen vuokranmaksuun ei koske pysäköintitonttia.

Konkurssipesä on ilmoittanut, ettei se jatka rakennushanketta, eikä kykene täyttämään maanvuokrasopimuksen mukaista rakentamisvelvoitetta. Koska konkurssipesän keskeinen varallisuus muodostuu vain pantatusta maanvuokrasopimuksesta ja keskeneräisestä rakennuksesta, on hankkeen realisointi mahdollista vain, mikäli vuokrasopimus pysyy voimassa. Tästä syystä kaupunginhallitus päätti, että kaupunki ei hae vuokraoikeuden kirjaamisen poistamista ennen kuin ulosottokaaren mukainen menettely panttiomaisuuden myynnistä on päättynyt tai sille on todettu lainvoimainen este.

As Oy Uudenkaupungin Fregatti vuokrasi kesäkuussa 2017 kaupungilta tontin kerrostalon rakentamiseksi. Yhtiö asetettiin konkurssiin lokakuussa 2022 Kuntarahoitus Oyj:n hakemuksesta.