Lakkovaroitus ulottuu Ukiin

0

Sosiaalyöntekijäjärjestöt Tehy, Super, Erto, JHL ja Pro ovat antaneet lakkovaroituksen. Kolme vuorokautta kestävä lakko alkaisi kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Lakon piirissä olisi 28 Mehiläisen, Esperi Caren, Saga Caren ja Validian ympärivuorokautisen palveluasumisen tai palveluasumisen yksikköä Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Varsinais-Suomessa lakon piirissä olisi 17 yksikköä. Lakko ulottuisi myös Uuteenkaupunkiin.

Neuvottelut yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta päättyivät tuloksettomina huhtikuun lopussa. Työriita on ollut myös valtakunnansovittelijan pöydällä. Sovittelussa on parhaillaan viikon tauko, koska sovittelija ei nähnyt edellytyksiä sovintoehdotuksen antamiselle kuluvan viikon maanantaina.

Järjestöt vaativat yksityisen alan palkkauksen ja työolojen parantamista.