Lapset saivat keltalakkinsa – Perinteinen eputustapahtuma järjestettiin Pakkahuoneen lavalla

0
Onni Selin oli iloisilla mielin saatuaan lakin. Myös sisko Helmi Selin saapui todistamaan tapahtumaa.

Kesän alun varma merkki on perinteinen eputustapahtuma, jota tänäkin keskiviikkona oli seuraamassa runsaasti yleisöä. Lapset olivat selvästi innoissaan saavutettuaan kyseisen merkkipaalun elämässään. Muun muassa kunnan opetustoimen työntekijät toivottivat eput tervetulleeksi aurinkoisessa, joskin hieman koleassa säässä.

– Vitsi, miten hienoilta näytätte. Te olette tulevia ekaluokkalaisia, kuuluu lavalta kehuja esikoulunsa päättäneille.

Tulevia koululaisia kehotetaan muistamaan esikouluaikaa lämmöllä.

– Mikä siellä on ollut kivointa. Mieti vähän aikaa. Sitten laita se ajatus talteen taskuun. Se lämmittää sinua nyt, ja kun menette kouluun, lavalta kehotetaan.

Eputettavat ovat myös piirtäneet itsestään kuvan, joka lähetetään lapsen tulevaan kouluun. Lavalta kuuluu vielä selkeät ohjeet tulevalle koulupolulle.

– Yksi sellainen tärkeä sääntö on, että ketään ei kiusata. Toinen on, että kaikki otetaan mukaan leikkiin. Ja vielä se, että kenenkään ei tarvitse pelätä.

Puheiden lopuksi, ennen laulutuokiota, koulutiensä aloittavat toistavat perässä.

– Olen taitava. Olen ihana. Olen hyvä kaveri!

Lauluhetken jälkeen tyytyväiset entiset esikoululaiset pääsevät lakitettuina jatkamaan kohti kotia. Moni näkyy käyvän jäätelöllä, ja odottavan alkavaa kesälomaa innolla. Myös alkava koulutie varmasti jännittää monia lapsia, ehkä vanhempiakin.

– Aion uida ja sup-lautailla, kertoo lippalakkinsa juuri saanut  Onni Selin . Selin on mielissään päästessään kesälomalle. Hän ei vielä tiedä, mitkä oppiaineet mahtavat muodostua suosikiksi, mutta lukea hän jo osaa.

Myös Kasper Klotz on tyytyväinen saavutukseensa. Hän aikoo uida kesällä. Mahdollisia mieliaineita Klotz ei suorilta käsin tiedä arvioida, mutta yksi mieleinen asia tulee mieleen.

– Välitunnit, hän virnistää. 

Pitkässä jäätelöjonossa vuoroaan odottaa Tilda Salmela . Salmela menee suoraan musiikkiluokalle. Tulevaksi mieliaineekseen Salmela arvioi siis musiikin.