Merefesteillä Aquariuksessa tanssivat vain yli 40-vuotiaat

0
Hotelli Aquariuksen toimitusjohtaja Tuomas Tyrjy (vas.) ja tiskijukka Toni Nieminen valmistautuvat järjestämään toisen yli 40-vuotiaille suunnattun diskon merefestilauantaina.

Juhliminen yökerhoissa ja baareissa mielletään yleisesti nuorten ikäluokkien tavaksi viettää viikonloppuiltoja. Yläikärajaa yökerhoissa ei ole, mutta silti keski-ikää lähestyvät ja sitä vanhemmat ihmiset eivät välttämättä viihdy nopeatempoisissa baari-illoissa nuorten seassa.

Toukokuun alussa hotelli Aquariuksessa järjestettiin ensimmäisen kerran yli 40-vuotiaille suunnattu K-40 Disco. Ensimmäinen kerta ylitti kaikki järjestäjien odotukset, joten jatkoa diskolle on luvassa merefestilauantaina 10. kesäkuuta.

– Vajaan parin sadan kävijän tienoilla liikuttiin silloin. Saimme paljon palautetta, josta valtaosa oli hyvää, koska tämä oli kokonaan uusi juttu täällä ja toivottu. Palautteiden mukaan lähdemme kehittämään järjestelyjä seuraaviin kertoihin, diskon tiskijukkana ja järjestäjänä toimiva Toni Nieminen kertoo.

Yksi palautteissa esiin noussut huomio oli diskon loppumisaika, joka on rajattu nyt yökahteen. Juhlijat pääsevät sisään iltakahdeksalta.

– Ihmiset ovat tykänneet todella paljon ja toivoneet nimenomaan tälle jatkoa, hotelli Aquariuksen toimitusjohtaja Tuomas Tyrjy kertoo.

Diskon järjestäminen lähti 15 vuoden ajan tiskijukkana toimineen Niemisen ja Tyrjyn aloitteesta. Kumpikin oli omilla tahoillaan saaneet kyselyitä ihmisiltä tämän tyylisestä tapahtumasta.

– Tapahtuma-ala on kiinnostanut aina ja mietin, että tähän olisi hyvä iskeä kiinni, koska kysyntää on jo valmiiksi. Tilattuna dj:nä olen monissa tapahtumissa ollut, mutta tässä olen ensimmäistä kertaa järjestäjänä, Nieminen toteaa.

Vanhemmille ikäluokille suunnatut diskot ovat nousseet suureen suosioon viimeistään tämän vuoden puolella. Isommissa kaupungeissa Turussa ja Tampereella on alkuvuodesta järjestetty ensimmäisiä K-40-iltoja, jotka ovat keränneet ison määrän juhlijoita.

– Tarjontaa ei ole niin paljoa ollut vanhemmille ihmisille. Paljon on ihmisiä, jotka haluaisivat käydä iltaa viettämässä, mutta itsessään baarit ja yökerhot eivät välttämättä houkuta.

– K-40 on siinä mielessä hyvä, että se rajaa selkeän kohderyhmän, ja ihmiset tietävät valmiiksi, minkä ikäisiä siellä on, Nieminen pohtii.

Diskossa teema sijoittuu hyvin pitkälle ajan hengen, eli tässä tapauksessa 1980-luvun, mukaisiin tyyleihin. Tähän sisältyy kasarimusiikki, ajan makutottumuksia vastaava juomatarjonta ja pukeutumisessakin panostetaan kasarityyliä.

– Lähtökohtaisesti henkilöpaperit myös kysytään. Vanhemmat ihmiset viime kerralla jopa vähän vaatisivatkin sitä, ja kyllä minultakin vähän kyseltiin, että millä asioilla minä täällä liikun, tiskijukka Nieminen naurahtaa.

Merefestilauantaiksi Nieminen ja hotelli ovat hyvin varautuneet mahdolliseen yleisöryntäykseen. Vilkkaaseen iltaelämään on varauduttu tekemällä yhteistyötä taksiyritys Saarenmaan kanssa, minkä kautta diskokävijöille pyritään takaamaan kyydit.

– Viimeksi täällä oli ihmisiä jopa Helsingistä, Turusta ja Raumalta asti. Merefestien takia ihmisiä on jo valmiiksi paljon liikkeellä, joten toivotaan paljon bilettäjiä.

– Tällaista ei olla Merefestien aikana ennen totuttu kokemaan, Nieminen huomauttaa.