Miehet mukaan Kesäkuun kutoselle – Kaupunginjohtaja ja miestyöporukat saivat haasteen lenkille

0
Marjut Koskivaara kehuu, että sää on suosinut aina tapahtumaa. - Tällä nurmella verrytellään ennen lenkkiä.

Kesäkuun Kutosen ilmoittautumisaika on loppusuoralla. Mikäli haluaa saada tapahtuman t-paidan, tapahtumaan pitäisi ilmoittautua 12. toukokuuta mennessä.

– Sen jälkeenkin voi ilmoittautua, mutta sitten jää valitettavasti ilman paitaa. Ilmoittautumisaika päättyy näin aikaisin, jotta paidat ehditään painattaa ennen tapahtumaa, Kesäkuun Kutosen järjestäjä Marjut Koskivaara kertoo.

Tapahtumaan on tullut jo mukavasti ilmoittautumisia. Erityisen iloinen Koskivaara on siitä, että Kesäkuun kutoselle on ilmoittautunut monta yritysporukkaa. Näissä porukoissa on myös miehiä, mutta muuten tapahtumaan on ilmoittautunut miehiä vähän.

– Onhan Uudessakaupungissa liikkuvia miehiä, mutta mikähän siinä on, etteivät miehet ole lähdössä lenkille. Ehkä Kesäkuun kutosta pidetään yhä naisten tapahtumana, Paavo Koskivaara miettii. Koskivaara heittää heti haasteen:

– Haastan mukaan kaupunginjohtaja Atso Vainion.

Marjut Koskivaara lähettää haasteen miesvaltaisille yrityksille sekä eläköityneille poliiseille.

– Meidän upeat poliisithan ovat hyvässä kunnossa.

Eli haasteen saavat siis muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt ja valtuutettu Veli-Matti Virtanen.

Kesäkuun kutonen järjestetään Merefesti-viikonloppuna, lauantaina 10. kesäkuuta. Tapahtuma alkaa Crusellinpuistossa kello 11.

– Ensin huudatetaan porukoita ja sitten Mambasta tuttu Tero Vaara esiintyy.

Tapahtuman juontaa televisiosta tuttu Susanna Laine. CM-Trainingin Maria Saarela ja Christian Olkkola vetävät nurmella verryttelyn ja sitten lähdetään lenkille. Kesäkuun kutonen kiertää Crusellinpuistosta Kaupunginlahden rantaa Pakkahuoneen suuntaan Pietolaan, sieltä puutaloalueelle Uudelle kirkolle ja Myllymäen reunaan, sieltä Alisellekadulle ja lopulta kierretään Kaupunginlahden pohjukka.

Marjut Koskivaara kertoo, että valtaosa osallistujista tekee lenkin kävellen. Pääasiana on iloinen tunnelma, joka huipentuu asukisassa.

– Meillä on ollut joka vuosi hauskoja asuryhmiä. On ollut 30-luvun teemaa, 80-luvun jumppa-asuja ja osallistujia sairaanhoitajapuvuissa. Ehkä tänä vuonna nähdään Käärijäkin kutosella, Koskivaara naurahtaa.

 

Tapahtuma oli koronan vuoksi välillä tauolla. Koskivaara toivoo, että ihmiset lähtevät nyt liikkeelle. Siitä nimittäin on kiinni, saako tapahtuma jatkoa tulevina vuosina.

– Kyllä nytkin ihmiset ovat sanoneet, että kiva, kun järjestätte tapahtuman, eli paljon on ihmisiä, jotka kaipaavat tällaista tapahtumaa kaupunkiin.

Kesäkuun kutonen -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1989. Parhaimmillaan tapahtumaan on osallistunut lähes 2 000 liikkujaa. Viime vuosina osallistujamäärä on ollut 500:n paikkeilla.