Minifarmi ja kukkamessut ensi viikonloppuna – Luvassa farmieläimiä, muumeja sekä monenlaista pihaan ja puutarhaan sopivaa

0
Minifarmi kerää messuille keväisin liki 10 000 puutarhanhoidosta innostunutta kävijää.

Tulevana viikonloppuna 20.–21. toukokuuta Uudessakaupungissa järjestetään Minifarmi ja kukkamessut -tapahtuma. Jo perinteeksi muodostunut keväinen viikonloppu houkuttelee paikalle pihoilla, saarissa, puutarhoissa ja mökeillä viihtyvää väkeä. Tällä kertaa paikalle on ilmoittautunut yli 80 näytteilleasettajaa.

– Hienolla meiningillä tapahtumaa järjestetään tänäkin vuonna. Kevät näyttää sään suhteen parastaan ja luonto herää eli Minifarmin puitteet ovat kunnossa. Keväinen tapahtuma takaa sen, että kasvit voi iskeä suoraan puutarhaan, tapahtuman järjestäjä Jarno Ihala kertoo.

Minifarmi on vakiinnuttanut kävijämääränsä noin 10 000 pintaan ja vähintään samaan Ihala tähtää tänäkin vuonna. Luvassa on kukkia, koneita, rakentamista, laitureita, eläimiä ja monenlaista tekemistä ja nähtävää.

– Puutarhapuolelle on tulossa huikeita juttuja, koska taimien ja kukkien lisäksi luvassa on erikoisuuksia, Ihala lupaa.

Tapahtuma-alue on jäähallin ympäristössä, sen kentällä ja jäähallissa. Jäähallin uimahallin puoleisen pään kautta on kulku yläkentälle, jossa farmien eläimet pääsevät esille siten, että ne ovat hieman syrjässä muusta hälinästä.

– Lapset ja aikuiset pääsevät Kivimäen kentälle katsomaan ainakin porsaita, vasikoita, lampaita, ankkoja, kanoja, jättikaneja, hevosia ja poneja, Ihala lupaa.

Ihala kuvailee liki 10 vuoden ikään päässyttä tapahtumaa sisältörikkaaksi, omaperäiseksi ja tunnelmaltaan rennoksi.

– Kävijöitä meillä on yllättävänkin kaukaa. Satakunta ja Varsinais-Suomen alue ovat eniten edustettuina, hän kertoo.

Tapahtumassa on perinteisesti tarjolla myös monenlaista ohjelmaa. Tänä vuonna on luvassa ainakin eläinten taitoesityksiä sekä käsityöammattilaisten moottorisahaveistoksia.

– Ja Muumilaakson väki viihdyttää lapsia koko viikonlopun ajan, Ihala summaa.