Nystarsin tryout-harjoituksissa oli kova tempo

0
Tryout-harjoituksissa pidettiin kovaa tempoa yllä.

Pohitullin salissa on kova meno ja tempo päällä, kun naiset antavat salibandypallolle kyytiä. Lämpö nousee ja salin seinustan ovikin avataan, jotta sisään saadaan virtaamaan raikasta ulkoilmaa.

Menossa on Nystarsin naisten edustusjoukkueen toinen tryout-harjoitus.

Joukkue nousi viime kauden päätteeksi maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, eli ykkösdivariin. Nousijajoukkue tulee hieman muuttumaan, sillä jokunen pelaaja suuntaa toisaalle esimerkiksi opiskelujen perässä. Myös joukkueen latvialaiskaksikko Klinta Martinjekaba ja Zarina Aurelija palaa näillä näkymin takaisin kotimaahansa.

Niinpä joukkue on kartoittanut uusia pelaajia riveihinsä.

– Pelaajia löytyy tästä lähialueilta, niin Rauman suunnasta kuin Turun suunnastakin. Olimme muutamiin itse suoraan yhteydessä ja osa on taas ollut meihin yhteydessä. Sarjanousun myötä on ollut kiinnostusta. Harjoituksissa on ollut mukana myös muutamia junnuja antamassa omia näyttöjään, kertoo valmentaja Juha Haanpää .

Kuinka mahtaa yleisön kiinnostus nousta sarjanousun myötä? Ja tuoko nousu myös lisää sponsorieuroja?

– Yleisöä tulee varmasti enemmän. Myös Salibandyliitto velvoittaa meitä tekemään enemmän esimerkiksi markkinointia ja some-toimintaa. Kun joukkueella on näkyvyyttä, lisääntyy myös itse lajin näkyvyys. Se tuo myös väkeä lisää katsomoon. Pyrimme saamaan aikaiseksi myös erilaisia tapahtumaotteluita, jotka ehkä tuovat paikalle sellaisiakin, jotka eivät ole ennen seuranneet lajia, Haanpää avaa.

Haanpää kehuu Pohitullia hienoksi paikaksi järjestää pelejä.

– Kuten näimme karsintapeleissä, niin kyllähän täällä porukkaa oli.

Tryout-harjoitus etenee taustalla ja valmentajat, toisena Marko Aalto , katsovat tarkasti kentän tapahtumia.

– Tarkkailemme innokkuutta, oppimishalua, joukkuepelaamista… Henkilön täytyy olla joukkuelajiin sopiva. Mitä yhtenäisempi joukkue on syyskuussa kun sarja alkaa, niin sen valmiimpia olemme kohtaamaan haasteet, mitä kauden aikana vastaan tulee, määrittelee Haanpää.

Haanpään mukaan joukkue odottaa innolla uusia haasteita.

– Kaikki joutuvat oppimaan uusia asioita. Olemme valmiina ottamaan haasteet vastaan.

Nuorista haastajista tryout-treeneissä paikalla olivat muun muassa Minea Manner , Alisa Sormunen ja Emilia Häggström .

– Pienenä aloitin salibandyn KaPa-65:ssä ja sitten pelasin SalBassa ja Wirmossa. Sitten olikin vuosi taukoa ja nyt ollaan täällä. Ihan hyvältä tämä on tuntunut, jutteli Häggström.

Mannerin ensimmäinen seura oli Wirmo.

– Sitten pelasin KaPassa ja nyt Nystarsissa. Ihan kivaa on harjoituksissa ollut, Manner kehuu.

Sormusella on puolestaan ringettetaustaa.

– 11-vuotiaana vaihdoin säbään ja aloitin KaPassa. Sitten vaihdoin UHV Bullsin joukkueeseen. Sieltä takaisin tänne, Sormunen kertoo.

Mitä mieltä harjoitusten kovasta temposta?

– Ihan hauskaahan se on, Sormunen tokaisee.

Ari Anteroinen