Paanulassa kahviteltiin yhteisten muistojen äärellä

0
Arja Kalliopaasi Lokalahden Paanulan erikoisuuden, sisälle koristeeksi jätetyn puun edessä.

Äitienpäivän sunnuntaina järjestettiin Lokalahden Paanulassa kiitoskahvit kappalaisen virastaan poisjäävälle Arja Kalliopaasille sekä Kalliopaasin sijaisenakin toimineelle vt. kappalaiselle Soile Palmulle . Ennen kahvitteluja Kalliopaasi toimitti messun Lokalahden kirkossa. Messun jälkeen kirkossa jaettiin äitienpäivän kunniaksi äideille ruusut.

Kahvittelun lomassa monet muistelivat ja kiittelivät yhteisistä hetkistä ja vuosista. Kiitospuheissa toistuvat hyvä yhteistyö ja yhteisöllisyys. Kappeliseurakunnan ja kappelineuvoston puolesta Kalliopaasia ja Palmua kiittivät kirkkoherra Juhana Markkula ja Teemu Arvonen .

Yli kymmenen vuotta kappalaisen virassa toimineesta Kalliopaasista ei niinkään tuntunut haikealta, sillä hän aikoo jatkaa toimitusten tekoa, kuten hautaan siunaamisia, tarpeen mukaan.

– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut olla täällä Lokalahdella töissä ja rukoilla yhdessä kaikkien työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa, Kalliopaasi sanoo.

Kalliopaasin mukaan tuntuu oikealta ajatus siitä, että jokainen vuorollaan toimii tietyssä tehtävässä ja lopuksi väistyy sivuun, ja siitä huolimatta seurakunta ja yhdessä rukoilu jatkuvat.

Kalliopaasi on avoimin mielin tulevaisuuden edessä. Hänellä on päällimmäisenä hyvä mieli ja kiitollisuus siitä, ettei jää kokonaan tehtävistä pois.

– Menen tulevaa kohti tuttujen työntekijöiden kanssa. Heidän kanssaan on aina ollut mukava tehdä yhteistyötä ja rukoilla yhdessä. Yhteinen rukous on tärkeä, painottaa Kalliopaasi.

Vt. kappalainen Soile Palmu kiittää Kalliopaasia yhteisistä työvuosista.

– Olemme aina tulleet todella hyvin toimeen, eikä ole koskaan tarvinnut edes riidellä, Palmu sanoo.

– Eikä kärvistellä, Kalliopaasi lisää ja molemmat puhkeavat hersyvään nauruun.

Sanni Artiola