Postimerkkikerhoon ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, uusi puheenjohtaja Aimo Uitto korostaa

0
Postimerkit ja -kortit ovat yleisiä keräilyesineitä.

– Uudenkaupungin postimerkkikerhoon ovat tervetulleita kaikki keräilystä kiinnostuneet. Tämä koskee tietenkin ennen kaikkea postimerkkien ja postikorttien kerääjiä, mutta myös muita, korostaa kerhon vasta valittu uusi puheenjohtaja Aimo Uitto .

Postimerkkikerho kokoontuu kevätkauden viimeisen kerran tänään kello 18 Ystäväntuvalla Alinenkatu 26:ssa. Mukaan voi hänen mukaansa tulla vaikka vain tutustumaan toimintaan.

Aimo Uitolla on todella pitkä ja monipuolinen kokemus keräilystä, joten häneltä saa hyviä neuvoja sekä keräilyä aloittava että jo pidemmälle ehtinyt.

– Aloitin keräilyn 76 vuotta sitten. Olin silloin Halikon kansakoulun kolmannella luokalla ja opettaja määräsi minut kaverini kanssa siivoamaan koulun vinttiä. Sieltä löytyi mielenkiintoisia kirjeitä, joissa oli amerikkalaisia postimerkkejä, hän hymyilee.

– Keräsin aikanaan koko maailman postimerkkejä ja minulla oli niitä yli 200 maasta. Myöhemmin olen keskittynyt muutamiin maihin, kuten Länsi-Saksaan, Japaniin, Itävaltaan ja Liechtensteiniin. Korteista kerään etenkin Osmo ”Omppu” Omenamäen kortteja, SPR:n ehiökortteja ja joulutervehdyskortteja, joita minulla on jo yli tuhannelta eri paikkakunnalta, hän kertoo.

Hänen kokoelmistaan löytyy myös esimerkiksi pitsi-, kangas- ja kohokortteja. Niiden kokoelmalla Uitto voitti äskettäin komeasti Turun Postimerkkikerhon kevätnäyttelyn yleisöäänestyksen.

Uitto on turkulainen ja hän on osallistunut Turun Postimerkkikerhon toimintaan jo 1970-luvulla. Hän on käynyt säännöllisesti jo monta vuotta myös Uudenkaupungin postimerkkikerhon illoissa ja nyt hänet valittiin siis kerhon uudeksi puheenjohtajaksi.

– Kerhoon olisi hyvä saada lisää jäseniä. Olisi tärkeää tehostaa myös kohteitten vaihtotoimintaa. Pienet tietoiskut eri aiheista kiinnostaisivat varmasti myös monia, hän miettii tulevaa toimintaa.

Matti Jussila