Putti, chippi ja draivi haltuun – Golfkentällä oli helatorstaina tutustumispäivä

0
Leo Mäntynen kävi kokeilemassa tarkkuuttaan myös lasten mailalla ja pallolla.

Uudenkaupungin Golfkentällä vietettiin helatorstaina Hyvän tuulen golfpäivää. Tuuli olikin hyvä ja päivä muutenkin viileä, mutta se ei juuri haitannut, kun vaatetus oli kunnossa. Päivän aikana kentällä pääsi tutustumaan lajin alkeisiin ja lapsille oli omaa ohjelmaansa, jos ei jaksanut koko aikaa golflyöntiä treenata.

Leo Mäntynen ei ollut ihan ensi kertaa palloa lyömässä, sillä hän kävi jo viime vuonna alkeiskurssilla ja muutaman kerran harjoittelemassa.

– Mä innostuin kun mun vanhemmat on käynyt pelaamassa. Olen heidän kanssaan kiertänyt koko kierroksen, mutta en ole sitä vielä itse pelannut. Ehkä tänään kierrän puolikkaan.

Yhdeksänvuotias Leo on aiemmin pelannut salibandyä mutta se on nyt jäänyt. Hän ei oikein osaa sanoa, mikä golfissa kiehtoo.

– Ainakin se on vaikeaa. Kerran sain avauslyönnin osumaan niin hyvin, että se lensi yli greenin eli sekään ei oikeastaan ollut hyvä lyönti.

Leo aikoo käydä kentällä parikin kertaa viikossa harjoittelemassa ja kiertää välillä ainakin puolikkaan kierrosta.

– Tää on niin kivaa, että tästä voi tulla minulle ihan säännöllinen harrastus. Ehkä joskus voisin olla vaikka golfammattilainen.

Miia ja Jarmo Salminen olivat golfkentällä ensimmäistä kertaa. He ovat jo pitkään olleet kiinnostuneita, mutta tutustuminen on aina vain jäänyt. Nyt lapset ovat jo sen verran vanhoja, että heidät voi jättää yksin kotiin ja uudelle harrastukselle olisi aikaa.

– Ei se ole niin helppoa kuin telkkarissa näyttää, Miia myönsi ensimmäisten lyöntiyritysten jälkeen.

– Aika paljon piti ensin huitoa itikoita pois pallon ympäriltä, ennen kuin palloon osui. Ja silloinkin se lähti mihin sattui.

Salmiset ovat ilmoittautuneet viikonlopun kurssille, mutta tulivat torstaina vähän harjoittelemaan etukäteen. Jarmo sai jo muutaman oikein hyvän lyönnin aikaiseksi, mutta hänelläkin lyönnit vaihtelivat vielä paljon.

– Aika moni aloittelija yrittää lyödä liian kovaa ja toinen perusvirhe on se, että palloa yritetään nostaa. Mailan lapahan on kalteva ja se nostaa pallon kyllä, kun lyönti osuu kunnolla, kertoi harjoittelua seurannut golfin uusi pro Ella Salminen .

Oikeassa lyönnissä tärkeää on loppusaatto, koska se varmistaa, että maila osuu palloon oikeassa asennossa. Ja jotta lyönnin saa onnistumaan joka kertaa, niin se vaatii toistoja ja toistoja ja toistoja, jotta oikea tekniikkaa painuu muistiin selkäytimeen.

Torstaina pääsi kenttään tutustumaan myös kiertoajelulla. Sisätiloissa pidettiin golfvälinekirppistä ja lyöntitarkkuuttaan pääsi testaamaan Geometric-laitteella.

Lapsille oli pomppulinna ja golfharjoittelua omilla välineillä, mm. tarkkuuslyöntiä isoon darts-tauluun.

Jussi Arola