Puuttuuko Ugista matkailuvetonaula?

0

Uusikaupunki on kaunis kaupunki, sitä tuskin kukaan voi kiistää. Meillä on meri ihan rannassa. Kaupunginlahden rannat ja aittaravintolat ovat houkuttelevia, keskustan puutalot viehättäviä. Meillä on monta uniikkia matkailuhelmeä, kuten Taidetalo Pilvilinna, automuseo, Bonk-museo ja Wahlbergin museotalo. Myllymäen puisto kruunaa kaupungin kuin rintaneula takin rinnuksissa.

Uudessakaupungissa voi kokea luontoelämyksiä, esimerkiksi Pamprinniemen luontopolulla, Velhoveden rengastiellä sekä Hiun ja Kasarminlahden luontopoluilla. Lisäksi meillä on meri ja järvet keskellä kaupunkia.

Kaupungissamme voi viettää liikuntaloman. Kävelymatkan etäisyydellä voi harrastaa uintia, frisbeegolfia, padelia, golfia, skeittailua, maastopyöräilyä, suunnistusta ja patikointia. Meillä on myös teatteria, taidenäyttelyitä ja musiikkia.

Lapsille on Leijonapuisto, Myllymuorin retkiä ja merirosvoristeilyjä.

Kaupungissamme on myös isoja tapahtumia: Minifarmia, Merefestiä, Karjurockia, Crusell-viikkoa ja Vanhat Talot sekä useita pienempiä tapahtumia. Kaupunginlahden rannassa on kesällä lähes joka ilta jokin tapahtuma. Lisäksi keskustassa on idyllisiä putiikkeja, joissa voi tehdä löytöjä.

Uusikaupunki tarjoaa turistille siis paljonkin nähtävää ja koettavaa, silti Uudenkaupungin Sanomien Kantakahvilassa nousi esille, että meiltä puuttuu yksi iso vetonaula. Meillä ei tosiaan ole Muumimaailmaa, ei linnaa tai saunaa ja uimalaitosta Kaupunginlahdella.

Matkailijoita ja matkoja on monenlaisia. Lapsiperhe voi haluta Särkänniemeen tai maastopyöräilemään ja uimaan. Eläkeläiset harrastavat paljon lähimatkailua. Uusikaupunki on juuri sopivan kokoinen niille matkailijoille, jotka eivät halua kävellä maratonia.

Uudenkaupungin vetonaula on kaupungin sopiva koko. Kaikki on lähellä. Täällä voi viettää rennon ja silti aktiivisen loman.

Teija Uitto