Rotarit kannustavat koululaisia lähivesien tutkimiseen

0
Kuvassa edessä Uudenkaupungin yhtenäiskoulun nelosluokkalaiset Helmi Laiho, Lenni Lahtinen ja Elina Lamminpää. Seisomassa vas. Ari Nivola (apulaiskuvernööri, Rotarypiiri), Rainer Huopalahti (Turun Rotaryklubi), Jukka Silvola, (rehtori, Uudenkaupungin yhtenäiskoulu), Mikko Lindfors (presidentti, Uudenkaupungin Rotaryklubi), Veli-Pekka Virtanen (rehtori, Lokalahden koulu).

Uudenkaupungin Rotaryklubi luovutti vesireput Uudenkaupungin yhtenäiskoululle, Kalannin koululle sekä Lokalahden koululle. Turun Rotaryklubi puolestaan luovutti vesirepun Lokalahden koulun käyttöön.

Vesireppu on koulujen ja kerhojen käyttöön kehitetty yksinkertainen ja turvallinen työkalu, jolla voidaan esimerkiksi ryhmä-/luokkakohtaisilla luontopäiväretkillä seurata luonnon tilaa.

Vesireppu sisältää välineet ja ohjeet, joiden avulla lähivesistön tutkiminen on helppoa ja hauskaa. Repun avulla oppilaat voivat selvittää muun muassa happitilanteen tai sinilevän olemassaolon. Vesirepun tarkoituksena on kiinnostaa lapsia ympäristön tilasta ja oman lähivesistön tilasta. Itämeren kuormitus on edelleen aivan liian suuri ja meren tila on edelleen kriittinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän