SPR kutsuu mukaan toimintaan

0
Elina Männistö, Arja Ojala, Satu Simonen Marja Tuomainen sekä Marjukka Ounasvuori kutsuvat kaikki vapaaehtoistyöstä ja SPR:n toiminnasta kiinnostuneet tutustumiskäynnille Ystävän Tuvalle. Ystävän Tupa sijaitsee Alisellakadulla ja on yhteinen syöpäyhdistyksen kanssa.

Tällä viikolla on vietetty Punaisen Ristin viikkoa. Viikon kunniaksi nautittiin täytekakkukahvit Suomen Punaisen Ristin Uudenkaupungin osaston Ystävän Tuvalla.

– Haluamme kutsua kaikki lämpimästi mukaan toimintaamme. Vapaaehtoistyölle on aina tarvetta, rohkaisivat Marja Tuomainen, Arja Ojala, Satu Simone n ja Elina Männistö.

Uudenkaupungin SPR:n toiminnasta on viime aikoina ollut esillä erityisesti koulujen hävikkiruuanjako sekä ystävätoiminta.

– Hävikkiruuan hakijoita riittää niin yhtenäiskoululla kuin Hakametsän koulussa. Uskon, että toiminta jatkuu ensi syksynäkin, selvitti Arja Ojala.

Lisäksi Ystävän Tuvalla järjestetään joka tiistaiaamu yhteisöllinen aamupala kauppojen hävikkiruuasta.

Ojala vastaa myös paikallisesta ystävätoiminnasta. Ystäväksi pääsee käymällä ystäväkurssin ja tulemalla mukaan ystävärinkiin, uusista ystävistä on tarvetta.

– Ystävää toivotaan usein iäkkäälle ihmiselle avuksi lääkärikäynteihin, keskusteluseuraksi tai vaikka ulkoilukaveriksi, kuvaili Ojala.

Eräänlaista ystävätoimintaa on myös ikäihmisten kerho. Kerho kokoontuu Ystävän tuvalla joka kuukauden ensimmäinen tiistai.

– Mukaan saavat tulla kaikki ikäihmiseksi itsensä kokevat. Kerhossa pääosassa on se että pääsemme juttelemaan toistemme kanssa. Erityisesti näin koronan jälkeen ihmisillä on valtava tarve puhua. Toki juomme myös kahvit, kertoi ikäihmisten kerhoa vetävä Satu Simonen.

– Hyvinvointialueiden muutokset mahdollisesti heijastuvat ikäihmisten palveluihin keskustassa, joten kerhollamme voimme osaltamme auttaa tilannetta, lisäsi Uudenkaupungin SPR:n sihteerinä toimiva Marja Tuomainen.

Elina Männistö vetää puolestaan Ystävän Tuvalla toimivaa terveyspistettä, jonne jokainen voi tulla tiistaisin mittauttamaan verenpainetta tai keskustelemaan terveydestä.

– Syksyllä aloitamme myös verensokerin mittaukset, kertoi Männistö.

Elina Männistö toimii myös ensiapuryhmässä, joka toimii yhteistyössä Pyhärannan ja Laitilan osaston kanssa.

– Ryhmää kysytään jatkuvasti mukaan erilaisiin tapahtumiin. Jos ensiapuryhmässä toimiminen kiinnostaa, ja olet suorittanut ensiapu 1 koulutuksen, niin tule rohkeasti tutustumaan meihin, kannusti Elina Männistö.

SPR:n paikallisesta toiminnasta saa tietoa piipahtamalla Ystävän Tuvalle, Uudenkaupungin Alisellekadulle. Paikalle voi tulla myös ihan vaan juttelemaan, juomaan kupin kahvia tai lukemaan päivän lehdet.