Voittoja suunnistuksen kansallisista kilpailuista

0

Uudenkaupungin seudun aika pieni mutta sitäkin tasokkaampi kilpasuunnistajien joukko on menestynyt rasteilla tänäkin keväänä. Voittoja on kertynyt sekä Vakka-Rastin että Laitilan Jyskeen edustajille.

Parhaiden suoritusten johtotähtinä ovat olleet alueen kokeneimmat kilpailijat. Vakka-Rastin Maija Verha oli viime kauden valtakunnallisen paremmuustilaston eli niin sanotun rankin ykkönen D75-sarjassa. Ja Uudenkaupungin Timo Helin oli listojen kakkonen kovassa H55-sarjassa.

Viikko sitten Paraisten Airiston hienoissa kalliomaastoissa Timo Helin voitti kansalliset Saaristorastit. H55-sarjassa suunnisti 15 miestä ja Helin oli yli minuutin nopeampi kakkosta. Jyskeen Jukka Suominen sijoittui neljänneksi.

Vähän aikaisemmin Auranmaan keskimatkoilla Marttilassa Jyskeen vehmaalainen Juha-Matti Suominen voitti H50-sarjan. VaRan Antti Karru sijoittui samassa sarjassa 15. tilalle.

H55-sarjassa Timo Helin suunnisti kakkoseksi ja H65-sarjassa Matti Salonen kolmanneksi. Auranmaalla Jyskeen Jussi Elo oli H60-sarjassa samoin kolmas.

Viimeksi helatorstaina kilpailtiin kovan tason Prisma-rastit Lohjan Outamossa. Tasaisessa D75-sarjassa kärkikolmikko oli runsaan minuutin sisässä. Maija Verha suunnisti vaativassa maastossa kolmanneksi.

Taannoin toukokuussa Maija Verha voitti yli neljän minuutin erolla Kiukaisten Urheilijoiden satavuotisjuhlakilpailun. Pyhärannan Helena Mannervesi sijoittui kolmanneksi.

Kiukaisten Haavon alueella Simo Mannervesi oli H75-sarjassa toisena ja Koitto Verha kahdeksantena.

Erilaiset maastot ja kilparutiinin hakeminen ovat valmistelleet aktiiveja kevään ensimmäisiin SM-kisoihin, jotka ovat keskimatkojen radoilla Vaasassa.

Veijo Viitanen