Ugissa ensi kertaa seniorimessut

0
Kuvassa vanhusneuvostosta Sirpa Korpi (vas.), Johanna Laimaa lliikuntapalveluista, sekä Marketta Suoja-Sjöblom ja Mauri Pietilä vanhusneuvostosta.

Uudessakaupungissa järjestetään ensi tiistaina ensimmäisen kerran ikäihmisille suunnatut Seniorimessut. Messut järjestetään kello 12–15 Työväentalolla vanhusneuvoston ja liikuntapalveluiden yhteisvoimin. Messujen ohjelmasta löytyy monenlaista terveyttä ja hyvinvointia edistävää asiaa, joihin voi osallistua. Liikuntapalvelut esittelevät tuolijumppaa, kansalaisopisto ptasapainojumppaa ja muistijoogaa. Tämäntyyppiset mukavat ja liikunnalliset aktiviteetit sopivat yleensä kaikille. Niiden avulla pystytään ylläpitämään ja jopa kohentamaan kuntoa myöhemmälläkin iällä. Tietoa terveydenhoidosta, liikunnasta ja ravinnosta jakavat muun muassa SPR, Varhan fysioterapeutit ja liikuntatoimen edustajat omilla esittelypisteillään.

Erityisesti senioreille suunnatut tuote- ja tietoesittelyt ovat tärkeä osa tapahtumaa. Mukana on liikunta- ja ulkoiluteemaan sopivia vaatteita, alusasuja, apuvälineitä, luonnonmukaisia puhdistusaineita ja apteekkituotteita, joita kaikkia voi myös ostaa. Messuilla esitellään myös Rehaboo- kuntoutuspeliä, joka aktivoi liikkumista sekä Inlisol-turvaohjelmaa erityisesti yksin asuvien ikäihmisten tueksi. Niihin voi Messuilla voi tutustua, miten älykästä teknologiaa voidaan käyttää hyödyksi ja tavalla, joka on iäkkäidenkin helposti omaksuttavissa.

Kahvituksesta huolehtivat perinteiseen tapaan martat. Messujen viimeisen puolituntisen liikuntamahdollisuus on taas varattu lavikselle eli lavatanssijumpalle. Sillä saa mukavasti liikettä niveliin, ja veren kiertämään tanssin tahtiin.

Kaupungissa toimivat eläkeläisjärjestöt esittäytyvät ja jakavat tietoa monipuolisesta harrastus- ja sosiaalisesta toiminnastaan. Niihin mukaan on helppo liittyä, vaikka tuntisikin itsensä vielä nuoreksi ja kiireiseksi, ja haluaisi osallistua vain valikoiden joihinkin toimintoihin. Järjestöjen perustehtäviin kuuluu tilaisuuksien järjestäminen mielekkäälle yhdessäololle, ja edistää ikäihmisten mahdollisuutta vaikuttaa omaa viiteryhmäänsä koskeviin asioihin. Järjestöillä on myös yhteistoimintaa, ja tämänhetkinen vanhusneuvosto koostuu juuri eri eläkeläisjärjestöjen ja omaishoitajien edustajista.

Sisäänpääsy ja kaikki ohjelmat ovat maksuttomia. Vain kahvista peritään pieni maksu.