Ukilaisjudokat urakoivat menestyksekkäästi Vantaalla

0
Ukilaisjudokat hymyssä suin kovan urakan päätteeksi Vantaalla. Kuvasta puuttuu Veeti Salminen.

Vantaan judoseura Jukara järjesti viikonloppuna 27.–28.5. perinteisen monipuolisen judotapahtuman. Lauantaina oteltiin nuorille suunnattu judokilpailu Wekara-Shiai maustettuna veteraani-judokoille suunnatulla Weteran-Shiailla.

Sunnuntaina kamppailtiin nuorten joukkuekilpailu sekä kaikille suunnattu kata-kilpailu. Kilpailupaikkana toiminut Myyrmäen urheilutalon tatami tömähteli satoja kertoja viikonlopun aikana, kun judokat mittasivat taitojaan.

Lauantaina sarjamestaruuksista kamppailemaan saapui Suomesta, Virosta ja Latviasta yhteensä lähes 200 judokaa 33 eri judoseurasta. Otteluita päivän aikana kertyi 316 kappaletta.

Uudenkaupungin judoseura Waseda-Clubia oli edustamassa yhdeksän hengen joukkue huoltajineen. Ottelevana valmentajana toimi Marko Hiltunen . Mitalitilastoissa Waseda-Club sijoittui neljänneksi.

Miki Hiltunen voitti kultaa sarjassa P11-25kg kahdella otteluvoitolla. Mae Hiltunen voitti kultaa sarjassa T11-32kg kahdella otteluvoitolla. Lisäksi Mae palkittiin ikäluokkansa tsemppari-palkinnolla.

Topi Lahtinen otteli pronssille sarjassa P11-34kg kahdella otteluvoitolla ja yhdellä tappiolla. Milo Hiltunen voitti kultaa sarjassa P15-42kg kolmella otteluvoitolla ja yhdellä tappiolla. Miro Hohtari keräsi ottelukokemusta kolmen ottelun verran sarjassa P15-46kg.

Ella Lahtinen haki kamppailukokemusta neljän ottelun verran sarjassa T15-52kg. Leo Hero vahvisti ottelurutiinia kolmen ottelun verran sarjassa P15-66kg ja Veeti Salminen voitti samassa sarjassa yhden ottelun ja hävisi kaksi ottelua. Marko Hiltunen otteli veteraanimiesten -81kg sarjassa voittaen kaikki neljä otteluansa ja samalla sarjan.

Sunnuntaina urheilutalon tunnelma sähköistyi entisestään, kun oteltiin nuorten joukkuekilpailu. Joukkueiden, huoltajien, valmentajien ja yleisön railakas kannustaminen nosti tunnelman niin sanotusti kattoon saakka.

Joukkuekisassa nimensä mukaisesti joukkueet ottelevat toisiaan vastaan aloittaen kevyimmästä painoluokasta edeten raskaimpaan. Joukkuekilpailussa painoluokkia on yhdeksän. Ukilaisjudokat saivat täydennystä joukkueeseen kotikaupungista sunnuntaina.

Waseda-Clubin joukkueessa ottelivat: Mae Hiltunen sarjassa -30kg, Elma Lohtaja sarjassa -32kg, Topi Lahtinen ja Nikita Tsabanov sarjassa -34kg, Daniel Pavlov sarjassa -38kg, Milo Hiltunen sarjassa -42kg, Miro Hohtari sarjassa -46kg, Georgi Tsabanov sarjassa -50kg, Ella Lahtinen sarjassa -55kg, Veeti Salminen ja Leo Hero sarjassa +55kg. Valmentajana joukkueessa toimi Marko Hiltunen.

Waseda-Clubin joukkue eteni poolistaan komeasti semifinaaliin saakka kahdella otteluvoitolla ja yhdellä tappiolla. Semifinaalissa tappio tiesi urakan katkeamista ja ukilaisjudokoille pronssimitalit kaulaan päivän päätteeksi.

– Todella hieno viikonloppu ukilaisjudokoille. Komeita otteluvoittoja, mahtavia sarjavoittoja ja ahkeraa kamppailukokemuksen kartuttamista. Myös kovatasoisessa joukkuekilpailussa pronssin saavuttaminen oli kertakaikkisen hieno saavutus. Jokainen saa olla ylpeä itsestään ja seurakavereistaan, summasi judo-viikonlopun antia seuran ohjaajana toimiva Marko Hiltunen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän