Unelmien liikuntapäivänä ohjelmaa Kivimäen kentällä ja kuntoportaissa

0
Kuntoportailla voi osallistua keveämpään tai kovatehoiseen treeniin.

Uudenkaupungin liikuntapalvelut järjestää keskiviikkona 10.5. unelmien liikuntapäivän ohjelmaa Kivimäen kentällä ja Sorvakon kuntoportailla. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.

Päivä alkaa kello 12.15 Kivimäen kentällä, jossa senioreille on ohjelmaa aina kello 13.30:een asti. Senioreille järjestetään tasapainoiluratoja, pihapelejä, kuten mölkkyä, sekä lyhyitä kuntojumppatuokioita.

Tasapainoiluradalla kävellään esimerkiksi tasapainolaudalla sekä erilaisia askelmerkkejä pitkin.

Kello 13.30 alkaen liikuntaohjaajat järjestävät lapsille Kivimäen kentällä erilaisia toimintapisteitä, pihapelejä ja ilmapallosulkkista.

– Jos ohjelma sopii koulupäivään, kouluista voidaan osallistua tai sitten lapset voivat tulla itse koulupäivän jälkeen, liikuntapalvelujen vastaava Taru Joutsa-Huutola kertoo.

Lasten ohjelmaa on Kivimäen kentällä kello 15:een asti.

Sorvakon kuntoportailla on porrastreenejä kello 16 alkaen aina kello 17.45:een asti. Valittavissa on kaksi tasoryhmää: kevennetty tai kovatehoinen. Portailla kävellään, juostaan ja loikitaan. Kevennetty treeni ei sisällä hyppyjä.

– Meillä on siellä kaksi liikuntaohjaajaa, jotka vetävät eritasoiset treenit. Treeniin kannattaa osallistua oman kuntonsa mukaan.

Unelmien liikuntapäivän ohjelma on kaikille avointa ja tapahtuma on maksuton. Unelmien liikuntapäivää koordinoi Suomen Olympiakomitea.