UPK:n aikuisjoukkueilla vaikeaa kotikentällä

0

Vitosessa pelaavat miehet kuin myös nelosdivarissa tahkoavat naiset pääsivät kotinurmelle viime viikon lopulla, mutta sarjapisteitä ei kumpikaan pystynyt haalimaan. Naiset pääsivät korkkaamaan Pietolan pallokentän, kun vastaan asettui Turun Pyrkivä.

Vierasjoukkue kykeni luomaan enemmän vaarallisia paikkoja ja se näkyi lopputuloksessa. UPK:n kauden ensimmäinen tappio tuli lukemin 1–4. Muutamat harmittavat poisjäännit sekä loukkaantumiset jättivät jossiteltavaa.

Vuosikymmenien futiskokemuksella joukkuetta luotsaavat Kari Dahlberg ja Jani Soinu . ”Dalla” arvioi alkukauden menneen erinomaisesti, vaikka tappio nyt tulikin.

– Etukäteen mietittiin, kuinka paljon pisteitä mahdetaan saada ja nyt on jo seitsemän sarjapinnaa kasassa. Tämäkin olisi ollut voitettavissa, jos oltaisiin saatu täysi porukka kasaan, Dahlberg arveli.

UPK:n naiset ovat kahdeksan joukkueen lohkossa neljäntenä. Kovimpana maalipyssynä on toiminut salibandypuolelta paremmin tunnettu Klinta Martinjekaba , joka on taituroinut viisi osumaa. Petra Suominen ja Miila Kirjasuo ovat kirjanneet tililleen kolme maalia.

Naisten seuraava kotiottelu on HaPoa (Harjavalta) vastaan ensimmäinen päivä kesäkuuta Pietolassa kello 18.30 alkaen.

Miesten kotimatsi perjantai-iltana Sorvakossa oli eksoottista vastustajaa vastaan. Jalkapallon alasarjoissa on aina kysymysmerkki, jos joukkueessa on lähes ainoastaan ulkomaalaistaustaisia.

FC Global oli nimensä mukaisesti erittäin kansainvälinen, mutta myös urheilullinen joukkue. Ylimääräiset lieveilmiöt jäivät vähemmälle ja peli oli hyvävauhtinen ja tasokas tämän sarjatason kamppailu.

UPK:lla oli ongelmia sporttisten hyökkääjien kanssa, jotka aiheuttivat hankaluuksia puolustukselle ja maalivahti Joni Herralalle . Vesa Salin avasi isäntien maalitilin, mutta sen jälkeen alkoivat vierasjuhlat. Kolme maalia UPK:n verkkoon, ennen kuin Severi Marttila kavensi. Tämä maali nostatti pelin ainoan isomman torikokouksen, kun vierasjoukkue piti tilannetta paitsiona.

Puoliajan jälkeen FC Global runnoi 2–4-osuman ja seuraava tuli komealla kaukolaukauksella. Eemeli Salin kirmasi nostamaan pallon molarin yli, mutta tämä 3–5-kavennus ei enää auttanut. Peli päättyi 3–6.

Lohkossa on 12 joukkuetta. UPK:lla on kaksi voittoa neljästä pelistä ja sillä pääsee nyt sijalle seitsemän. Isä-poika-akseli on kantanut suurimman vastuun maalinteosta. Eemeli Salinilla on kasassa viisi osumaa, Vesalla kolme.

Miesten pelit jatkuvat Sorvakossa ensi lauantaina. Tällöin nurmen toisella puolella on VG-62:n kakkosjoukkue ja matsi starttaa kello 15.

Juha Laine