Uuteenkaupunkiin ei tule keskitettyä sekajätteen kuljetusta

0
Jätehuoltolautakunnan päätös koskee polttokelpoista jätettä, eli sekajätettä.

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta teki torstai-iltana päätöksen, että ylikunnallinen Lounais-Suomen jätehuolto Oy (LSJH) kilpailuttaa jatkossa alueensa kuntien polttokelpoisen jätteen kuljetukset.

Uusikaupunki on LSJH:n jäsen, mutta päätös ei koske silti Uuttakaupunkia. Jätehuoltolautakunta käsitteli asiaa, koska Turun hallinto-oikeus hylkäsi sen asiassa aiemmin tekemät päätökset. Uusikaupunki ei ole ollut mukana tässä ratkaisussa, koska Uusikaupunki on uusi jäsen LSJH:ssa.

Varsinais-Suomen Yrittäjät ilmaisi perjantaina pettymyksensä Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan päätökseen.

Varsinais-Suomen Yrittäjien mielestä kiinteistökohtainen valinnanvapaus polttokelpoisen jätteen kuljetusjärjestelmässä pitäisi säilyttää sitä kannattavissa kunnissa.

– Tämän päätöksen jälkeen valitettavasti vaarana on, että alan toimivat pk-yritykset joutuvat ajamaan toimintansa alas ja keskitettyjen kilpailutusten jälkeen kuljetukset valuvat suuryrityksille, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Keskitetyssä jätteenkuljetusmallissa kuntien omistama ylikunnallinen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH) kilpailuttaa alueellisesti jaetut jätteenkuljetukset. Samalla kiinteistönomistajan ja taloyhtiön mahdollisuus valita jätteenkuljetusyhtiö poistuu.

Valtaosa asiassa lausunnon antaneista sekä LSJH:n alueen kunnista (Aura, Kaarina, Lieto, Marttila, Paimio, Pöytyä, Salo ja Rusko) tukivat sitä, että kiinteistönhaltija voi itse valita kuljetusyrityksen, joka kerää polttokelpoisen jätteen.