Valtuuston istuva puheenjohtajisto jatkaa – Myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja pysyy samana

0

Maanantain kaupunginvaltuuston kokouksessa pidettiin valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajiston vaalit. Uudet puheenjohtajat ja kaupunginhallituksen jäsenet valittiin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Seuraava toimikausi alkaa kesäkuun alussa ja se päättyy toukokuun 2025 loppuun.

Kokouksessa Rauno Aaltonen (kesk.) ehdotti, että kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Mauri Kontu (kesk.) jatkaa. Janne Sjölund (sd.) ehdotti, että ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaisi Jaana Reijonsaari-Korsman (sd.). Laura Kontu (kok.) ehdotti, että toisena varapuheenjohtajana jatkaisi Tomi Salon tilalle puheenjohtajistoon viime vuonna valittu Lasse Virtanen (kok.). Ehdotukset hyväksyttiin yksimielisesti eli valtuuston vanha puheenjohtajisto jatkaa.

Samassa kokouksessa valittiin myös kaupunginhallituksen 11 jäsentä ja heille varajäsenet. Rauno Aaltonen ehdotti, että keskustasta hallitukseen valitaan varsinaiseksi jäseneksi Veli-Matti Virtanen ja varajäseneksi Anniina Tättilä, Hanna Vuolan tilalle Aaltonen ehdotti Bigitta Runolaa ja hänen varajäsenekseen Tapio Pääkköä. Aaltonen ehdotti Veli-Matti Virtasta hallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi.

SDP:n Reijonsaari-Korsman ehdotti hallituksen jäseneksi Kari Koskea (varalle Marko Turunen ), Merja Koskea (varalle Niina Jokinen ), Janne Sjölundia (varalle Juhani Konttinen ) sekä Li Grönlundia (vas.) ja hänen varajäsenekseen Heli-Päivikki Laurénia (sd.). Kari Koskea ehdotettiin myös hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Kokoomuksen Lasse Virtanen ehdotti hallitukseen Laura Kontua (varalle Pilvi Marsela ), Seppo Nikulaa (varalle Seppo Laine ), Raimo Löfstedtiä (varalle Reko Wallenius ). Virtanen ehdotti myös Löfstedtiä kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi.

Perussuomalaisten Sami Virtanen esitti hallitukseen Johanna Hurmetta (varalle Esa Aaltonen) ja Jari Valkosta (varalle Ritva Salminen). Nämä kaikki ehdotukset hyväksyttiin yksimielisesti. Jatkossa Veli-Matti Virtanen nousee Hanna Vuolan tilalle kaupunginhallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi.