Autonrakentajantien parakeille lisäaikaa – Moduuleihin majoitetaan aurinkovoimalaa rakentavan yrityksen työntekijöitä

0

Rental Store Finland esittää kaupungille, että sen ja kaupungin välistä tonttivuokrasopimusta Autonrakentajantiellä jatketaan. Kyseisellä tontilla on ollut tilapäinen rakennuslupa kuudelle kaksikerroksiselle moduulirakennukselle, joissa on yhteensä 240 kalustettua huonetta. Vuokrasopimus on päättynyt tämän vuoden toukokuussa, mutta rakennusten poistoon oli annettu kuusi kuukautta aikaa.

Nyt yritys on esittänyt tontin vuokrasopimuksen jatkamista vähintään kahdella vuodella, koska Kalantiin suunnitellun aurinkovoimalan rakentamista operoiva yhtiö tarvitsee majoitustiloja. Tilat tulisivat projektin työntekijöille ja aurinkovoimalaa rakentava yritys vuokraisi majoituskylän kokonaisuudessaan.

Rental Store Finlandilla on aiemmin ollut vuokralla koko Autonrakentajantie 10:ssä oleva tontti, mutta moduulirakennuksen ja parkkipaikkojen käytössä on ollut vain puolet tontista, joten vuokrattavaa maa-aluetta pienennetään tarvetta vastaavaksi.

Tällä viikolla kokoontunut kaupunginhallitus päätti tehdä vuokrauspäätöksen ehdollisena siten, että vuokrasopimusta ei solmita, jos aurinkovoimalaprojektin majoitus ei toteudu kyseisellä alueella.

Mikäli Ib Vogtin rakentama ja Helenin omistama Kalannin aurinkovoimala toteutuu, se tuottaa sähköä ensi vuoden lopulla.