Darts on menossa kovaa vauhtia eteenpäin

0
Hotelli Aquariukseen kerääntyi toistasataa heittäjää Aquarius Laitila Cup -kisaan, josta järjestävä seura Kukon Tikka saalisti eri kilpailusarjoissa toistakymmentä mitalia.

Perinteinen dartsin Laitila Cup kisattiin tällä kertaa nimellä Aquarius Laitilan Cup, koska kilpailupaikkana oli Hotelli Aquarius Uudessakaupungissa. Kolmipäiväiseen kisatapahtumaan osallistui reilut 100 heittäjää ja järjestävä seura Kukon Tikka sai saaliikseen toistakymmentä mitalia.

– Pienten alkuhankaluuksien jälkeen kisat lähtivät hyvin käyntiin ja sama tahti jatkuin loppuun asti. Nyt täytyy pitää hiukan taukoa, sillä kisojen jälkeen on takki kieltämättä hiukan tyhjä. Onneksi kaikki sujui hyvin ja oma porukka oli taas kerran hyvin mukana talkoissa, Joni Laine Kukon Tikasta kertoo.

Ensi kauden liigan kotipelien pelipaikka on Laineen mukaan vielä haussa, mutta eiköhän sellainen tässä kesän aikana löydy.

Suomen Dartsliiton tuore puheenjohtaja Teuvo Haverinen sanoo yllättyneensä puheenjohtajuuden mukanaan tuomasta työmäärästä. Laji on menossa eteenpäin kovaa vauhtia, tehtävämme on järjestää hyviä kisoja sekä saada niin sanotut villit heittäjät liittymään jäseniksi, hän toteaa.

– Laji tarvitsee edelleen lisää näkyvyyttä ja siinä asiassa tv:llä ja lehdillä on iso rooli. Suomi on jaettu viiteen Dartsliiton piiriin ja meillä on toimintaa tasaisesti ympäri maan, kunhan laji saa tarpeeksi näkyvyyttä on sitä kautta mahdollista saada mukaan uusia heittäjiä. Lisäksi olemme perustaneet piirivaliokunnan, jossa piirien puheenjohtajat pohtivat toimintaa.

Dartsliitolla on tällä hetkellä yksi vakituinen työntekijä ja toiveena on toisen palkkaaminen. Haverisen mukaan tässäkin on tietysti taas kysymys rahasta, mutta yhdellä työntekijällä on niin paljon tekemistä, että osa asioista voi jäädä vähemmälle huomiolle.

– Asiat alkavat olla hyvällä mallilla, kiitos Veijo Viinikan joka edellisenä puheenjohtajana on tehnyt ison työn. Toiminnassamme otetaan huomioon ympäristöarvot, meillä on antidoping-toimikunta ja toimimme muutenkin Olympiakomitean edellytysten mukaisesti.

Kisojen kaikki tulokset ovat nähtävillä osoitteessa https://kisailu.net/tapahtuma/bazpyb9.

Muutoksia liigasarjoihin:

Himanka DC:n naiset ovat luopuneet mestaruussarjapaikastaan. Vapautuneesta paikasta heittävät liigakarsinnoissa nousijoille hävinneet joukkueet Kukon Tikka ja Ressu DC. Peli pelataan 17.6. Tampereella.

Siutti DC:n miehet ovat luopuneet 1. divisioonan paikastaan. Tilalle nousee karsinnoissa nousijoille hävinneistä joukkueista parhaimmalla keskiarvolla heittänyt joukkue Kukon Tikka 2.

Arto Kanerva