Elävää musiikkia Alisellakadulla

0
Susanna, Vilho ja Marko Hannula tulivat paikalle pyöräillen.

Lauantai oli lämmin ja tapahtumarikas päivä, ja keskustan tienoilla nähtiinkin lukuisia tapahtumia. Kello 13 alkoi vitsikkäästi nimetty K-30 -disko -tapahtuma. 

– Nyt häädetään kaikki alle kolmikymppiset Aliseltakadulta, joka perhetapahtumista tunnetaan, vitsailee toinen musiikkitarjonnasta vastaavista,  Jukitsu Hyytiä . Hyytiän lisäksi paikalla soitti ja lauloi Petri Hatakka .

Musiikkitarjonta keskittyi 1980- ja 1990- luvun tunnettuihin hitteihin, ulkomaisiin ja kotimaisiin. Esimerkiksi Neon 2 ja Eppu Normaali soivat tapahtumassa. Kappaleet päättyivät aplodeihin, ja jotkut uskaltautuivat tanssimaankin.

Tapahtumaa ovat tulleet seuraamaan pyörällä liikkuvat Tero Kutila ja hänen vaimonsa Johanna Kutila .

– Sää on nyt tosi hieno, kyllä tätä on odotettu. Ensi viikolla täytyykin jo alkaa valittamaan, että on liian kuuma, sanoo Tero Kutila vitsikkäästi.

– Sää on mitä mainioin. Kesässä pitää olla sellaista, että on liian kuuma, niin tuntuu että kesää on ollutkin, toteaa puolestaan Johanna Kutila.

Kutilat käyvät mielellään kesätapahtumissa kun ehtivät.

– Joka paikkaan ei kerkeä, kun niin paljon tapahtuu, toteaa Tero Kutila.

Musiikista ja säästä on nauttimassa väkeä, joka on silmämääräisesti arvioiden reilusti alle kolmenkymmenen. Viisivuotias Helmi Kauppinen tanssii mielellään musiikin tahtiin. 

– Korkeasaareen ja uimaan, Helmi kertoo kesän suunnitelmistaan.

Helmi on paikalla äitinsä Petra Kauppisen kanssa.

– Kiva on, että jotain järjestetään, kertoo kesäisestä säästä myöskin nauttiva Kauppinen.

Pyörällä paikalle saapuneet Susanna Hannula , Marko Hannula ja Vilho Hannula tulivat huvin vuoksi katsastamaan tapahtumatarjonnan.

– Ihan hyvä tunnelma. Muotinäytöksen kävimme katsomassa aiemmin, kivaa vaihtelua, toteaa Marko Hannula.

– Ihan kiva, että on kaikenlaisia tapahtumia, saadaan ihmiset liikkeelle, sanoo Susanna Hannula. 

Kesäsuunnitelmia Hannuloilla jo onkin.

– Me mennään veneilemään tänään, kertoo kolmevuotias Vilho Hannula. Vilho osoittaa myös saamaansa uutta makuupussia, jossa hän aikoo jonakin yönä nukkua ulkona teltassa.