Haastepyöräilyssä poljettiin jälleen yli miljoona kilometriä

0
Kuntien välinen haastepyöräily on tämän vuoden osalta saatu päätökseen.

Tämän vuoden Haastepyöräily kampanjan perusjaksolla vapusta juhannukseen poljettiin yhteensä 1 073 330 km pyöräilykilometriä. Haastepyöräilyn suoritukset kirjattiin pääsääntöisesti mobiili-kirjauksina, mutta myös pyöräilykortteja ja kirjausvihkoja oli käytössä osassa kunnissa. Osa kunnista jatkaa Haastepyöräily kampanjaa elokuun loppuun asti ja sovellus toimii ympäri vuoden.

Vapusta juhannukseen järjestettävässä perinteisessä Haastepyöräily kampanjassa on mukana 41 kuntaa, jotka kisailivat kolmessa eri sarjassa. Tulokset ja sijoituksen määrää poljetut kilometrit suhteutettuna kaupungin / kunnan asukaslukuun.

Haastepyöräily kampanjassa alle 5000 asukkaan sarjan voitti Karvia, yli 5000 asukkaan sarjan Huittinen ja yli 10 000 asukkaan sarjan Eura. Euralaiset polkivat kampanjan aikana 43 870 kilometriä, mikä on 3,89 kilometriä per asukas. Samassa sarjassa kilpaileva Uusikaupunki sai kokoon 26640 pyöräiltyä kilometriä. Tämä on 1,76 kilometriä jokaista uusikaupunkilaista kohden.

Kampanjassa käytetty maksuton mobiilisovellus toimii vuoden ympäri Talviliikkuja-, Haastepyöräily- ja Syysliikkuja -kampanjoissa. Se sopii kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille ja sinne voi kirjata kilometri-suoritukset 18:sta eri lajista, jotka jää talteen omaan historiaan.

– Uusi mobiilisovellusalusta on toiminut erittäin hyvin. Saimme taas paljon uusia käyttäjiä, joilta saimme positiivista palautetta mobiilin käytöstä, sekä hyviä kehittämisideoita jatkoon, kertoo LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntavirastojen kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän