Jussi Ankelo onnistui Vihdin katsastuksissa

0
Jussi Ankelo suunnisti varmasti ja vauhdikkaasti metsämatkojen katsastukset Vihdin rasteilla.

Nuorten MM- ja EM-katsastukset suunnistettiin viikonloppuna Vihdissä. Kalannin Jussi Ankelo onnistui tasaisen varmasti sijoittumalla neljänneksi sekä keskimatkalla että pitkällä matkalla. Näin kutsu kansainväliseen arvokilpailuun on taas tulossa.

Katsastukset juostiin Helsingin Suunnistajien järjestämässä O-Gamesissa. Viikko ennen Jukolaa liikuttiin vauhdilla Salmin ulkoilualueen hienoissa maastoissa. Nämä metsät ovat ennenkin olleet arvokilpailujen näyttämönä.

Erityisesti lauantain keskimatkalla suunnistettiin pienipiirteisillä, hyväkulkuisilla mäkialueilla. MS Parmaa edustava Jussi Ankelo hallitsi melkeinpä kotoisen maastotyypin hienosti. 4,4 kilometrin pituiselta 15 rastin radalta tuli neljäs tila. Eroa H18-sarjan kärkeen vain minuutti ja 19 sekuntia.

Radalla Ankelo suunnisti vain yhden selkeän virheen. Yli minuutin pummi sattui 11. rastin kohdalle, jyrkänteiden syherikössä radan loppupuolella.

Pyhän pitkällä matkalla Jussi Ankelo oli taas tutulla neljännellä tilalla, nyt kärkieroa minuutti ja kahdeksan sekuntia. Päivän rata sisälsi pitkiäkin välejä sekä reitinvalintaa. Maastossa oli koneiden ja metsurien työjälkiä talousmetsässä, siis hiukan hitaampaa pohjaa juoksuun.

Rastiväliajoissa Kalannin juniorille tuli pari minuutin virhettä sekä kolmannella että kuudennella rastilla. Kiusallisia etsittäviä kiviä laakeammissa rinteissä. Vastavuoroisesti Jussi hurjasteli useitakin pohja-aikoja muissa maisemissa 16 rastin lenkillä yhdeksällä kilometrillä.

Vihdissä H16E-sarjan Tuomas Ankelo suunnisti ensin 29. tilalle ja paransi toisena päivänä 21. tilalle. Kahden päivän yhteisajoissa hän oli 23. tilalla.

Kansallisen kilpailun H55-sarjassa Laitilan Jyskeen Asmo Vuorenpää oli ensin neljäs ja pyhänä kolmas. Yhteistuloksissa tuli hieno kakkostila vain 49 sekuntia Tarpian Suunnan Vesa Enrothin perässä.

Nuorten katsastusten kimarassa ensimmäinen osa oli jo kuukausi sitten Espoossa. Siellä sprintin matkoilla Jussi Ankelo sijoittui H18-20 -ryhmässä kymmenenneksi. Kisakallion maastotestiin hän ei osallistunut.

Valinnoissa arvokilpailuihin Suunnistusliiton valintaryhmä ottaa näyttökilpailujen ohella huomioon aiemmat kansainväliset tulokset. Varmaa on, että Kalannin Paulähteellä saadaan taas pian sovitella maajoukkueen sinivalkoista kesäpaitaa.

EM-kilpailut 18- ja 16-vuotiaille nuorille suunnistetaan jo juhannuksena Bulgariassa. Ikäryhmää vanhempien nuorten MM-kilpailut ovat heinäkuun alussa Romaniassa. Lisäksi ilmeisesti elokuussa kilpaillaan nuorten Eurooppa-cup (JEC) Belgiassa.

Veijo Viitanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän