Kalanti sai uuden moukarihäkin – Turvallisuus parani ja jatkossa voi järjestää virallisia kilpailuja

0
Kalannin urheilukentän uusi moukarikenttä kohoaa niin korkealle, että ringistä voidaan jatkossa heittää kaikissa virallisissa kisoissa.

Kalannin urheilukentälle nousi kesäkuun alussa uusi moukarihäkki. Uusi häkki on kansainvälisen yleisurheiluliiton hyväksymä, joten sitä voidaan käyttää isommissakin kisoissa.

– Se on ihan virallinen, hyväksytty häkki. Vankalla on paljon yleisurheilijoita ja he saivat nyt uuden heittopaikan, kaupungin vihertyönjohtaja Maria Saarinen sanoo.

Moukarihäkkejäkin on monenlaisia, mutta virallisissa kisoissa esimerkiksi korkeuden pitää olla tarpeeksi suuri.

– Sorvakon kentällä on toinen häkki, mutta siellä on paljon muitakin käyttäjiä, kuten jalkapalloilijoita, Maria Saarinen muistuttaa.

Kalannin Vankan sihteeri Kati Saarinen kertoo, että uutta häkkiä käyttävät paljon myös Uudenkaupungin Kenttäkarhujen ja Laitilan Jyskeen heittäjät.

Uutta häkkiä olivat pystyttämässä valmistajan työntekijät, jotka ovat aikoinaan valmistaneet koko ringin. Maria Saarinen tietää, että Kalannin moukaririnkiä on kehuttu heittäjien puolesta. Myös rinki sai aiemmin uuden pinnan.

– Kalannin kentän häkki oli erittäin odotettu ja siihen ollaan oikein tyytyväisiä. Rinki uusittiin muutama vuosi sitten ja nyt uusi häkki kruunaa tasokkaan heittopaikan, Kati Saarinen kiittelee häkin asennustyöntekijöitä nopealla aikataululla tehdystä työstä.

Samalla kentän turvallisuus parani, vaikka edelleen muiden kuntoilijoiden pitää varoa heittoja.

– Uusi häkki kannustaa heittämään ennätyskaaria, Kati Saarinen iloitsee.

Vanhalle häkillekin löytyi käyttöä.

– Vanha häkki meni uusiokäyttöön Kivimäen kentälle pesäpalloilijoiden käyttöön. He saavat harjoitella lyöntejä siihen. Ei tarvinnut hävittää, Maria Saarinen sanoo.

Uudenkaupungin kaupunki sai kaksi tarjousta moukarihäkistä, joista tekninen johtaja hyväksyi talvella viranhaltijapäätöksenä Dima-moukarihäkin harkinnan 15 965 eurolla Unisport / Kerko Group Oy:ltä.