Kantatie 43:n päällystystyöt alkavat – Tien reunasta peitetään täristävät tiemerkinnät

0
Kantatien päällystystöiden aikana liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen.

Varsinais-Suomen Ely-keskus aloittaa ensi viikolla päällystystyöt kantatiellä 43. Tietä päällystetään Kalannin ja Kodjalan välisellä noin seitsemän kilometrin mittaisella osuudella. Työ pitäisi valmistua kahden viikon aikana.

Kantatietä 43 päällystettäessä täristävät tiemerkinnät tien keskeltä ja reunoilta peittyvät. Liikenneturvallisuuden parantamiseksi keskiviivalle toteutetaan uusi täristävä tiemerkintä. Tärinä herättää kuljettajan, jonka auto on ajautumassa keskiviivan ylitse vastaantulevien kaistalle, voiden näin ehkäistä nokkakolarin tai ainakin tieltä suistumisen.

Täristävillä keskimerkinnöillä voidaan vähentää kuolemaan johtaneita kohtaamisonnettomuuksia 10–20 prosenttia. Tärinämerkintöjä ei tehdä tien reunaviivoille, jotta pyöräily pientareella olisi turvallisempaa ja sujuvampaa. Ely-keskuksen tiedotteessa todetaan, että täristävien tiemerkintöjen poiston jälkeenkään pyöräily tienpientareella ei ole erityisen turvallista.

Kantatien päällystystöiden aikana liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikenteenohjaus. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Päällystystöiden jälkeen tien nopeusrajoitukseksi palautetaan 80 kilometriä tunnissa.

Vuonna 2015 Ely-keskus päätti toteuttaa tärinämerkintäkokeilun kantatiellä 43, sillä tien liikenneturvallisuustilanne oli keskimääräistä heikompi. Tiellä oli tapahtunut erityisesti ajoneuvojen kohtaamis- ja suistumisonnettomuuksia. Tuolloin myös todettiin pyöräilijöiden määrä tiellä vähäiseksi.

Sittemmin pyöräilyn merkitys on kasvanut ja pyöräilijöiden määrä kyseisellä tieosuudella on lisääntynyt. Näistä syistä ja viime kesänä sattuneen onnettomuuden vuoksi pyöräilijöiden turvallisuus on noussut keskusteluun.

Varsinais-Suomen Ely-keskus on keskustellut Uudenkaupungin ja Laitilan kaupunkien kanssa kantatien 43 liikenneturvallisuuden parantamisesta Kalannin ja Kodjalan välillä. Kaikki osapuolet ovat sitoutuneet yhteistyössä parantamaan tien liikenneturvallisuutta.

Ely-keskuksen mukaan puuttuvan jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen olisi merkittävin liikenneturvallisuutta parantava toimenpide. Jalankulku- ja pyöräilyväylän toteuttamista joudutaan kuitenkin vielä odottamaan, sillä sen toteutukseen ei ole rahoitusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän