Karavaanarit pistivät kiekon liitämään – Rairannassa kisattiin yhdistyksen mestaruuksista

0
Pasi Kalmakoski (vas), Pasi Kangasniemi, Harri Rauhala, Jari Metsä-Tokila ja Rami Riikilä tutkivat ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksia.

Karavaanarien frisbeegolfin toiset Suomen mestaruuskilpailut käytiin lauantaina Rairannassa. Osanottajia oli kolmessa sarjassa lähes 60, joista iso osa oli saapunut kauempaa paikalle kisan vuoksi.

– Viime vuonna karavaanarien mestaruuskisa järjestettiin ensimmäisen kerran, mutta se oli enemmänkin kokeilu ja osanottajia oli parisenkymmentä. Nyt mukana on selvästi enemmän porukkaa ja tasokin on kovempi, kertoo kilpailun puuhamies Harri Rauhala .

Rairantaan rakennettiin frisbeegolfrata kuutisen vuotta sitten ja pari vuotta myöhemmin se laajennettiin 18-väyläiseksi. Mestaruuskisoja varten rataa vielä korjailtiin ja tehtiin siitä entistäkin turvallisempi.

– Rata ei ole pitkä, yli 100 metrin väyliä ei ole, mutta se kiertelee kalliolla puuston seassa ja se tekee radasta hankalan, ainakin vähemmän lajia harrastaneille, mutta kokeneemmatkin saavat olla tarkkana.

Kisa on osalle osallistujista mukavaa ajankulua, mutta noin kaksi kolmannesta osanottajista oli tullut koko viikonlopuksi Rairantaan eri puolilta Suomea ihan kisaa varten. Toki viikonloppuna kisan ympärille oli järjestetty muutakin ohjelmaa, kuten karaokea ja tanssit.

Raumalainen Pasi Kalmakoski on Rairannan vakioasukas. Frisbeegolf on hänelle mukava harrastus ja liikuntamuoto, mitään kilpailullisia tavoitteita hänelle ei ole eikä hän myöskään käy muualla heittelemässä.

– Tämä on meikäläisellä tämmöistä sosiaalista touhua. Tulee liikuttua luonnossa ja samalla voi höpistä kavereiden ja vaikka tuntemattomienkin kanssa. Mutta jos voitan, niin otan kyllä palkinnon vastaan, hän naureskeli.

Rairannan rata on myös muiden kuin karavaanarien käytössä. Maksua ei heiltäkään peritä ja radalla käykin paljon harrastajia Uudestakaupungista ja myös kauempaa.

Yleisessä sarjassa heitettiin kaksi kierrosta, naiset ja nuoret kisasivat yhden kierroksen. Miesten selväksi voittajaksi heitti vampulalainen Marko Taalikka , joka molemmilla kierroksilla heitti tuloksen 48 eli kuusi alle parin.

– Rata on ihan kiva, mutta tarkkana piti olla. Pitkälle ei tarvitse heittää, kun väylät ovat lyhyitä, mutta jos osuu puuhun, niin kiekko saattaa kimmota mihin tahansa, hän kertoi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kummallekin kierrokselle Taalikan tulokseen tuli kaksi bogeya, mutta eri väylillä, kahdeksan väylää meni siis kierroksilla birdiellä eli kahdella heitolla.

Ensimmäisen kierroksen johtoasema ei kauheasti jännittänyt, sillä hän heittää säännöllisesti kisoissa ja on tottunut paineisiin.

Taalikka voitti 38 kilpailijan yleisen sarjan kahden kierroksen kisan varsin selvästi, sillä kakkoseksi sijoittunut Hanssi Laajajärvi hävisi seitsemän heittoa. Myös järjestäjät menestyivät, sillä kisan isäntä Harri Rauhala oli neljäs ja radan kisakuntoon viilannut Jari Metsä-Tokila kuudes.

Päivän kovimman kierroksen heitti kuitenkin nuorten sarjan ylivoimaisesti voittanut Daniel Kanniainen . Yhden kierroksen kisassa hänen tuloksensa oli -7 eli heitto vähemmän kuin Taalikan kierroksilla. Kanniaisen kierrokseen sisältyi kaksi bogeya ja yhdeksän birdietä. Tulos sivuaa Harri Rauhalan Rairannan rataennätystä.

Naisten sarjan ykkönen oli myös selvä, Pia Heikkinen voitti peräti 12 heitolla Vivian Huovisen .

Jussi Arola