Kesän suuri (rakkaus)kalastushoroskooppi

0

Vesimies 21.1.–18.2.

Neuvoni sinulle, rakas vesimies, on: Isoa kalaa kannattaa pyytää, vaikka ei saisikaan. Eli rohkeasti vaan sitä parempaa viehettä vesille. Tartu virran tuomiin haasteisiin ja usko omiin kalamiehen kykyihisi, se vonkale vain odottaa sinua noutajakseen.

Kalat 19.2.–20.3.

Vaikka se edellinen lähti kuin hauki rannasta, niin älä kuitenkaan vaivu itsesääliin. Tähdet ja Ahti lupaavat nyt parempaa kalaonnea. Ota kuitenkin oppia edellisestä, älä hätiköi, vaan viritä verkkosi huolella. Kärsivällisyytesi palkitaan.

Oinas 21.3.–20.4.

Sitähän vanha suomalainen viisaus väittää, että ahvenen kudulle ja akan ottoon ehtii hitaampikin mies. Älä kuitenkaan hyvä oinas koko kesää arvuuttele mato-ongen tai virvelin välillä. Muuten saattaa uida onni ohitsesi ja vielä useamman kerran.

Härkä 21.4.–21.5.

Meitä on monen lajin kalastajaa. Toinen keskittyy enemmän itse saaliiseen, toiselle taas se saaliin narraaminen on se pääasia. Kolmannet härkäpäisesti hakkaavat päätä seinään, vaikkei kohteena olevaa kalaa nappaa yhtään. Jokaisen härän on hyvä muistaa, että jos se ei suju, niin vielä ei ole kutuaika.

Kaksoset 22.5.–21.6.

Jos talven pilkkireissuilta ei käteesi jäänyt muuta kuin paleltumia, niin nyt kannattaa pelata isosti. Varaa lomareissu etelään, pakkaa parhaat rysät reppuun ja nauti saalistamisesta, sillä syvissä vesissä ne isot kalat kutevat. Samannäköisetkin kalat voivat yllättää, joten älä turhaan etsi itsesi kopiota sieltä onkivavan toisesta päästä.

Rapu 22.6.–22.7.

Kaikkien mieli kalaankin tekee, vaikka ei ole verkkoa eikä venettä. Mutta ole rehellinen itsellesi, oletko todella valmis saamaan elämäsi saaliin. Pitäisikö sinun vielä pohtia tavoitteitasi vai onko nyt oikea hetki ravulle?

Leijona 23.7.–23.8.

Leijona käy kohti kesää mottonaan: Jos tänään ei tule kalaa, niin huomenna voi tulla. Olet huippuvedossa koko kesän ja rohkaistut nostamaan rimaa entisestään. Ehkä tänä suvena uskallat hakea vaihtelua ja kokeilla uusia välineitä.

Neitsyt 24.8.–22.9.

Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Ihan mukavan saaliin voi saada kotivesiltä, jos ei ole turhan kranttu. Ensisaalistajien kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta, etteivät siimat mene solmuun heti neitsytmatkalla.

Vaaka 23.9.–22.10.

Olet pohtinut pitkään, että haaveissa vainko oot mun. Nyt on korkea aika laittaa punnukset puntariin ja laittautua vesille. Kun se oikea tulee vastaan, kysy rohkeasti lähtisitkö silloin kanssani järvelle, saatat yllättyä vastauksesta.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Ei se ota jos ei anna, eikä se aina anna vaikka kuinka yrittäisi. Kalastamaan ei kannata lähteä häntä edellä, mutta välillä piikikkäälläkin taktiikalla voi kalaa lohjeta, ainakin kerran. Tarkkasilmäinen ja vikkeläliikkeinen skorpioni ei nuku koskaan, joten myös öisin liikkuvat kalat ovat sopivaa saalista.

Jousimies 23.11.–21.12.

Ei kala miestä hae jollei mies kalaa. Naapurin katiska on kuitenkin syytä jättää rauhaan myös tänä kesänä. Itsevarma jousimies odottelee meren rannalla sitä, että kala hyppäisi valmiiksi savustuspönttöön tai mieluummin jopa suoraan lautaselle, koska miksi turhaan ponnistella.

Kauris 22.12.–20.1.

Kauris haluaisi oikeasti olla suuri kalastaja, mutta moni sekoittaa hänet leijonaan. Ahkera kauris on valmis auttamaan muita kalansaaliin hankinnassa ja kalastusvesien tyhjennyttyä kauris jää rannalle ruikuttamaan. Ota tänä kesänä onkeesi ja saalista vain itsellesi.