Kestopäällystysohjelman kohteet kunnostetaan kesäkuun aikana

0
Kestopäällystysohjelmaan kuuluva Vakka-Suomenkadun ja Ketunkalliontien risteysalue kunnostetaan kesäkuun aikana.

Kaupungin tämän vuoden kestopäällystysohjelmaa on pantu toimeen edellisten viikkojen aikana. Ohjelman mukaisista päällystystöistä neljä kohdetta on saatu jo valmiiksi. Kaikkiaan kohteita on 12.

– Tällä hetkellä olemme saaneet valmiiksi Santtion alueelta Santtiontien Saarniston koulun edustalta sekä Kankurinkadun. Lisäksi Kalannissa Karvarinkujalla ja keskustassa Rantakadulla liikennevalojen läheisyydessä on valmista, kaupungin työpäällikkö Mikko Jalonen kertoo.

Seuraava vaihe käynnistyy kesäkuun aikana, milloin myös loputkin kohteet saadaan kunnostettua. Tarkempi aikataulu selviää Jalosen mukaan myöhemmin, sillä töissä otetaan huomioon kaupungilla järjestettävät tapahtumat.

– Esimerkiksi Vakka-Suomenkatu ja Ketunkalliontie ovat vilkkaita liikennekohtia ja niiden urakat ovat aika isoja.

Tämän johdosta Vakka-Suomenkadun urakka toteutetaan todennäköisesti yöllä, jotta liikennehaitta jäisi mahdollisimman vähäiseksi. Yksittäisten kohteiden työmaat ovat kuitenkin suhteellisen lyhytkestoisia.

– Ensin vanha asvaltti jyrsitään pois sen verran kuin tarvitaan, jonka jälkeen uusi laitetaan tilalle, joten se on käytännössä aika pieni homma. Esimerkiksi jo tehdyt neljä urakkaa valmistuivat kolmen päivän aikana, Jalonen huomauttaa.

Kestopäällystysohjelmaan kuuluu edellä mainittujen kohteiden lisäksi Lokalahdentien ja Välskärintien risteys, Rantakadulla Rauhankadun ja Vekarantien risteykset, Pietolankatu, Ylinenkatu kirkon edustalla ja Santtiontien pätkä Raumantieltä Pienteollisuustielle.

Alisenkadun kunnostustyöt Sepänkadun ja Liljalaaksonkadun välisellä osuudella valmistuvat ajallaan eli kesäkuun alusta lähtien autolla pääsee taas ajamaan Alistakatua pitkin. Liljalaaksonkadun puoleinen asvaltointi tehdään kuitenkin myöhemmin.

– Urakoitsija kaivaa siihen vielä katuvalokaapelipaikan, joka puuttuu Alisen- ja Ylisenkadun välistä. Se on urakkaan kuulumaton pieni ylimääräinen kaivaus, Jalonen kertoo.

Lisäksi joitain penkkejä puuttuu kadun varrelta toimitusviivästyksien takia, mutta Jalonen huomauttaa, että katu on käytännössä käyttövalmis.

Liikennehaittaa tällä hetkellä keskustassa aiheuttaa Uudenkaupungin Veden viemärisaneeraustyöt Rantakadulla ja Kaupunginlahden rannalla.

Jätevedet pumpataan väliaikaisen maanpäällisen verkoston kautta, jonka seurauksena Rantakadun ja Vakka-Suomenkadun risteyksen läheisyydessä on hidaste ajoradalla. Samanlainen hidaste on myös kevyen liikenteen väylällä Kaupunginlahden rannalla.

Vanha viemäri sukitetaan eli uusi sukka sujutetaan vanhan viemärin sisään, mikä kovettuu vanhan putken myötäiseksi. Vesilaitoksen tiedotuksen mukaan saneeraustyö valmistuu juhannukseen mennessä. Vesilaitoksen tiedotuksen mukaan saneeraustyö valmistuu juhannukseen mennessä.

Sen sijaan Rauhankadulla on viime viikolla saatu valmiiksi runkovesijohdon rakennustyöt, jonka takia katu oli hetkittäin suljettuna.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän