Kukkosuunnistus torstaina Laitilan Untamalassa

0
Viime vuoden Kukkosuunnistuksen keskuspaikka oli Kaivolan koululla, ensi torstaina rastikansa kokoontuu Untamalaan.

Jyskeen perinteinen juhannusviikon kisa Kukkosuunnistus käydään tällä kertaa Untamalassa, Kärkölänkallion maastossa. Ilmoittautumisaika torstaiseen kisaan päättyi maanantai-illalla, mutta jo viikonlopun jäljiltä osanottajia oli koossa lähes 200, joten odotettavissa on normaalikokoinen noin 300 osanottajan kisa.

Viime vuonna ensimmäisestä Kukkosuunnistuksesta tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta. Ainakin Jukola-vuonna 1985 Kukkosuunnistusta ei järjestetty ja hataran muistitiedon mukaan joku toinenkin vuosi on jäänyt väliin, joten ihan 50:ttä kisaa ei vielä tänä vuonna päästy juhlimaan.

Jyskeen suunnistajat ovat jo vuosia tehneet yhteistyötä paikallisten kyläyhdistysten kanssa, kun kisaa on järjestetty eri puolilla kuntaa. Yhdistykset ovat pitäneet kisapaikalla myyntipistettä, jossa on ollut tarjolla mm. varhaisvihanneksia ja menekki suunnistusväen keskuudessa on ollut taattu.

Viime vuosina kisa on järjestetty Leinmäellä, Kaariaisissa, Kaivolassa, nyt siis Untamalassa ja ensi vuoden suunnitelmatkin ovat selvät, kisakeskus rakentuu Padolle.

Jyske on valmistanut Kärkölänkallion maastosta uuden suunnistuskartan. Maasto on osittain helppokulkuista kangasmaastoa, mutta alueelta löytyy myös kivikkoisempia alueita ja metsätöiden jälkiä eli avohakkuita, harvennuksia ja muutaman vuoden kasvaneita tiheikköjä saattaa reitin varrella olla matkantekoa hidastamassa.

Kilpailun johtajana toimii Arttu Hannula ja radoista on vastuussa Jussi Elo . Valvojana rastipisteet ja radat on etukäteen tarkistanut Rasti-Lukon Timo Nurmi.

Sarjoja on kaikkiaan 36 alkaen miesten 85-vuotiaiden sarjasta nuorimpien 8-vuotiaiden rastireitteihin. Matkat vaihtelevat miestan pääsarjan 6,1 kilometrin radasta nuorimpien ja vanhimpien vajaa kahden kilometrin reittiin.

Kisa on perinteisesti kerännyt pääsarjoihin lajin huippunimiä, niin tälläkin kertaa. Miesten sarjassa kahden edellisen vuoden voittoa puolustaa moninkertainen arvokisasuunnistaja IF Brahen Fredrik Portin, mukana ovat tulossa myös mm. Tampereen Pyrinnön Anton Kuukka ja Angelniemen Ankkurin Mikko Siren.

Naisten sarjaan ovat maanantain aamupäivään mennessä ilmoittautuneet mm. MS Parman Enni Jalava ja Paimion Rastin Tuulia Viberg.

Varsinaisen Kukkosuunnistuksen lisäksi maastoon on tehty kaksi kuntosuunnistusrataa, joita pääsee kiertämään ilman ennakkoilmoittautumista. Kuntorastien lähtöaika on normaalitorstaista poiketen kello 18-19.

Kilpailukeskus sijaitsee Untamontien eli Untamalasta Ropalle vievän tien varrella teollisuushallin pihalla. Paikoitus on osin Untamontien varrella ja liikennettä tiellä on kisan takia muutenkin normaalia enemmän, joka alueella liikkuvien kannattaa huomioida.

Ensimmäinen lähtö tapahtuu kello 18. Kisaa voi tulla vapaasti seuraamaan ja nauttimaan samalla kyläyhdistyksen puffetin antimista.

Tulospalvelussa Jyske käyttää ensimmäistä kertaa internetiä hyödykseen, sillä perinteistä tulostaulua ei keskukseen rakenneta, vaan kisaa voi reaaliajassa seurata osoitteessa live.oriento.fi.

Tulospalveluun pääsee myös Jyskeen suunnistajien kotisivujen kautta ja kotisivuille ilmestyy myös lähtöluettelot ennen kisaa, todennäköisesti keskiviikkona.