Laitilassa kerättiin enemmän roskapusseja kuin Ugissa

0

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja huipentui keskiviikkona. Miljoonaan kerättyyn roskapussiin ei päästy, vaan laskuriin kirjautui yli 210 000 pussillista kerättyä roskaa.

– Vaikka miljoonaan ei päästy, ovat tulokset erittäin vaikuttavia. Olemme iloisia, miten moni suomalainen on lähtenyt talkoisiin mukaan, ja vaikka varsinainen kampanja-aika on nyt tältä keväältä päättynyt, roskien kerääminen jatkuu. Kampanja on myös herättänyt laajaa keskustelua ympäristöstä ja roskaamisen vaikutuksista, kertoo vastaava tuottaja Pia Louhivuori .

Asukaslukuun suhteutettuna eniten roskia kerättiin Pelkosenniemellä, jossa kerättiin 440 roskapussia tuhatta asukasta kohden. Seuraavaksi parhaat vertailulukemat olivat Isojoella (267) ja Hartolassa (248). Määrällisesti eniten pusseja kerättiin Helsingistä (14 531), Espoosta (8 860) ja Jyväskylästä (7 691).

Uudessakaupungissa kerättiin yhteensä 528 roskapussia, mikä tarkoittaa 34 pussia tuhatta asukasta kohden. Laitila kiri lopussa Ugin ohi 549 roskapussilla. Tuhatta asukasta kohden Laitilan lukema oli 65.

Vakka-Suomessa ahkerimpia olivat asukaslukuun nähden pyhärantalaiset, jotka keräsivät 192 roskapussia eli 97 pussia tuhatta asukasta kohden. Taivassalon 111 roskapussia on myös hyvä määrä. Kustavissa kerättiin 47 ja Vehmaalla 38 roskapussia.