Lasten riemu täytti Sorvakon puiston Pikku Kakkosen kesäkiertueella

0
”Piikku Kakkosen poosti...”, postin täti Iina Suominen ja 3-vuotiaat Selma ja Paulus Peltonen.

Onkohan Sorvakon puistossa koskaan nähty yhtä paljon lastenrattaita ja pikkuväkeä kuin viime perjantaina, kun Pikku Kakkosen kesäkiertue rantautui sinne? Pikku Kakkosen ja Mannerheimin Lastensuojelliiton järjestämä Leikitään Pikku Kakkosta käy tänä kesänä kymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

– Ennen tänne tuloa olimme Porvoossa ja siellä oli noin 7000 katsojaa, Pikku Kakkosen Postin tätinä tunnettu, myös käsikirjoittajana toimiva Iina Suominen kertoi.

Kolmetuntiseen tapahtumaan kuului tunnin mittainen konsertti, jossa yleisö sai leikkiä ja laulaa ohjelmasta tuttujen juontajien kanssa. Leikkitirehtööreinä olivat Nalle ja Leikki-Heikki. Musiikista vastasi Leikkiorkesteri Tuomo Rannankarin johdolla. Konsertit taltioidaan ja ne esitetään Pikku Kakkosen lauantaiaamuissa sekä Yle Areenassa 8.7. alkaen.

Tapahtuma-alueella oli jonkin verran markkinakojuja sekä järjestäjien omat pisteet. Pikku Kakkosen kojussa pääsi halaamaan ja ottamaan yhteiskuvaa postitädin ja muutamien muiden hahmojen kanssa.

– Pisin halausjono tulee varmasti konsertin jälkeen, kun Nalle tulee tähän, Suominen sanoi.

Uusikaupunkilaiset Saara ja Janne Okslahti olivat paikalla 4-vuotiaan Wilman kanssa. Wilman mielestä Pikku Kakkosessa parhaita ovat Apina Apunen ja posti. Perheessä katsotaan ohjelmaa ahkerasti.

– Joskus katsomme yhdessä, välillä taas voimme tehdä jotain kotitöitä sillä aikaa, kun Wilma katsoo. Ohjelma on hyvä, se on rauhallinen toisin kuin monet muut lastenohjelmat, jotka ovat liian hektisiä. Pikku Kakkosessa otetaan myös hyvin huomioon ihmisten erilaisuus, vanhemmat sanoivat.

Eleonoora Karesto , 2-vuotias Emilia Karesto ja isoäiti Raili Karesto tulivat Eurasta asti.

– Hyvä sää ratkaisi tänne tulon. Jos olisi satanut, olisimme käyneet katsomassa konsertin Humppilassa, naiset kertoivat.

Vilkkaan Emilian suosikkihahmo Pikku Kakkosessa on Nalle.

– Se johtuu ehkä siitä, että Nalle on pehmeä ja pyöreä ja tuo hyvän mielen. Muuten Pikku Kakkonen on tasokas, turvallinen ja rauhallinen ohjelma ja toivottavasti pysyykin sellaisena. Itse katsomme sitä Areenasta, Karesto sanoi.

Iina Suomisen mukaan perinteisen lastenohjelman konseptia ei olla muuttamassa, rauhallinen tempo ja hyvä suomen kieli ovat edelleen keskiössä.

– Meille tulee myös valtavasti kirjepostia, lasten piirustuksia ja tarinoita. Kaikki ovat aivan ihania ja on sydäntä särkevää, ettei niistä kaikkia pystytä millään näyttämään ruudussa.

Kesäkiertue esiintyy tänä vuonna Uudenkaupungin lisäksi Nivalassa, Viitasaarella, Lappeenrannassa, Porvoossa, Humppilassa, Keuruulla, Kuusamossa, Kemijärvellä ja Torniossa.