Maailman ympäristöpäivänä kerätään ämpäristömuovia

0
Tiistaina Orivolla otetaan ämpäreitä ja muita kovia muoveja vastaan maksutta.

Ensi tiistaina 5.6. maailman ympäristöpäivänä tehdään ämpäristötekoja. Seitsemällä Lounais-Suomen jätehuollon LSJH:n lajitteluasemalla kerätään tuolloin kovamuovijätettä maksutta. Yksi mukana olevista lajitteluasemista on Uudenkaupungin lajitteluasema Orivolla.

– Kerättävät muovilaadut ovat polyeteeni (PE) ja polypropeeni (PP), joita käytetään meille suomalaisille rakkaiden muoviämpäreiden ohella myös esimerkiksi monien muovisten lelujen, kukkaruukkujen ja puutarhakalusteiden valmistuksessa. Useimmista tällä vuosituhannella valmistetuista kovamuovituotteista muovilaadusta kertovat merkinnät jo löytyvät, kertoo LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen.

Ämpäristöteko on Muoviteollisuus ry:n valtakunnallinen kampanjapäivä kotitalouksien jäykkien muovien kierrättämiseksi.

Kampanjapäivänä LSJH selvittää kovamuovijätteen määrää ja laatua. Kokkosen mukaan etenkin laatuun liittyvät tekijät ovat osoittautuneet eri toimijoiden tähänastisissa selvityksissä paikoin haastaviksi.

– LSJH:n tavoitteena on löytää kovamuoville ratkaisu, jossa materiaali voitaisiin saattaa energiahyötykäytön sijaan kiertoon. Kunnallisena jäteyhtiönä LSJH voi toimia kiertotalouden kehitys- ja kasvualustana tällaisille yritysten kanssa yhdessä toteutettaville kokeiluille. Lopullisena tavoitteena on riittävä keräysvolyymi ja kokonaisratkaisu, jossa kovien muovilaatujen kierrätys olisi asukkaille helppoa ja mahdollisimman edullista, Kokkonen toteaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän