Mannervedellä hieman sinilevää

0

Sinilevähavaintojen määrä on lisääntynyt tällä viikolla Lounais-Suomessa niin järvillä kuin merialueellakin. Sinilevätilanne on kuitenkin pysynyt helteistä huolimatta rauhallisena ja ajankohtaan nähden tyypillisenä eikä runsaita esiintymiä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakioseurannassa ole havaittu. Muutamilla seurantapisteillä meri- ja sisävesialueilla levää on havaittu vähäisiä määriä. Lämpimän sään jatkuessa levätilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti.
Merialueilla Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakioseurannassa sinilevää on havaittu vähäisiä määriä Rauman edustalla, Paimionlahden rannikkoalueella ja Uudenkaupungin Mannervedellä.
Sisävesialueilla sinilevää on havaittu ELY-keskuksen ja Rotarien havaintopisteillä vähäisiä määriä muun muassa Siikaisjärvessä, Rauman Narvijärvessä ja Säkylän Pyhäjärvessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän