Mopojen yöllinen ajokielto voimaan maanantaina

5
Keskustan sisääntuloväylille asennetaan tällä viikolla ajokieltomerkkejä, jotka rajoittavat mopojen yöllistä ajoa keskustan kaduilla.

Mopoja, mopoautoja ja mönkijöitä koskeva keskusta-alueen ajokielto astuu voimaan ensi viikolla. Rajoitus on voimassa syyskuun loppuun, joka päivä klo 22–06.

Kielto kattaa koko ruutukaava-alueen, johon kuuluvat kadut Rantakadulta Viikaistenkadulle ja Blasieholmankadulta Pietolankadulle. Alueelle asennetaan 16 kieltomerkkiä. Lisäkilvessä ilmoitetaan rajoituksen koskevan tarpeetonta tai häiritsevää ajoa L-luokan ajoneuvoilla sekä traktoreilla ja sallitaan tonteille ajo.

L-luokan ajoneuvoja ovat moottorikäyttöiset kaksi-, kolmi- tai nelipyöräiset ajoneuvot, kuten moottorilla varustetut polkupyörät, kaksi- ja kolmipyöräiset mopot, kaksi- ja kolmipyöräiset moottoripyörät, sivuvaunulliset moottoripyörät, kevyet maantiemönkijät ja maantiemönkijät sekä kevyet ja raskaat nelipyörät.

Ajokiellon tarkoituksena on vähentää turhaa ja häiritsevää liikennettä yöaikaan. Kielto ei estä keskusta-alueen liikkeissä asioimista tai esimerkiksi mopolla töihin lähtemistä aamuvarhaisella.

Yöllisen liikenteen meluhaittojen ratkaisemista on käsitelty kaupungin organisaatiossa vuodesta 2011 alkaen. Nyt toteutettava ajokielto on kokeilu, jonka jatkosta kaupunki päättää myöhemmin.

5 KOMMENTIT

  1. Porvooseen myös mopojen ajokielto olisi hyvä astua voimaan maanantaina ja varsinkin Purokatu ja Hamarin ja gammelbackan ja kevätkummussa koska asukkaat ei saa nukkua rauhassa yöllä ku mopo pojat pörrää keskellä yötä ja huudattavat täällä Purokatu 2 ja Perttelintie välillä menevä tie Hamarin shellille häiritsee asukkaita ja vanhemmat voisivat kieltää mopo poikiaan ajamasta keskellä yötä huudattamasta että täällä saisi nukkua rauhassa yöllä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän