Museoissa saa myös leikkiä

0
Museon salapoliisitehtävät ovat lasten suosikkeja vuodesta toiseen.

Uudenkaupungin museolla on kesäaikaan avoinna kolme erilaista museokohdetta. Kaikkia kolmea museota kuitenkin yhdistää se, että niissä on tekemistä aikuisten lisäksi myös lapsille. Niin Wahlbergin museotalossa, Merimiehenkotimuseossa kuin Luotsimuseossakin pääsee leikkimään vanhan ajan leikkejä.

Wahlbergin talon alakerrassa on kesäkuun alussa avattu Kapteenit-näyttely, mikä kertoo merikapteenien elämästä. Näyttelyssä voi astua leikkilaivan kyytiin, tähystää kaukoputkilla ja seilata vaikka maailman ääriin. Välillä voi pysähtyä kalastamaan sateenkaarikaloja tai värittämään hauskoja meriaiheisia värityskuvia. Museotalon yläkerrassa meriteemaisia leikkejä voi jatkaa pukeutumalla esimerkiksi merirosvoksi, tai kokoamalla suuria laiva-aiheisia palapelejä.

Wahlbergin talon kokonaan leikeille pyhitetty paikka löytyy tontin piharakennuksesta. Lasten leikkipaikassa voi perustaa oman kahvilan tai kaupan, ja kokeilla vaikkapa miten jojoilla leikitään. Museon puutarhaan voi rakentaa oman keppihevosradan ja testata tasapainoaan puujaloilla.

Merimiehenkotimuseossa leikitään vanhan ajan kotileikkiä: museon tuvassa saa jauhaa kahvinpapuja kahvimyllyllä, ja pihalla pestä pyykkiä pyykkilaudan avulla. Luotsimuseossa Vallimäellä voi oppaan avulla opetella erilaisia merimiessolmuja.

Kaiken touhun lisäksi jokaisessa kolmessa museossa voi leikkiä salapoliisia: museoista etsitään kuvien avulla erilaisia esineitä. Vain kaikkein tarkkasilmäisimmät pärjäävät tässä leikissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän