Neuvola jakaa joditabletteja alle 3-vuotiaille

0
Yli 3-vuotiaiden lasten ja aikuisten joditabletit pitää hankkia itse apteekista.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue alkaa jakaa kesäkuussa alle 3-vuotiaille lapsille joditabletteja. Perheet saavat valmisteen neuvolasta. Valmistetta toimitetaan myös asianmukaisille terveydenhuollon yksiköille pikkulapsille annettavaksi.

Käytettävä jodivalmiste on ”Kaliumjodidi G.L. Pharma 65 mg 10 tabl”. Alueen neuvoloihin tulee omat ajat valmisteen noutamiselle. Jos neuvolakäynti on jo varattu kuukauden sisälle jakelun aloittamisesta, saa jodivalmisteen sovitun neuvolakäynnin yhteydessä, eikä erillistä käyntiä neuvolassa tarvita. Jos neuvolakäyntiä ei ole sovittuna, jodivalmisteen voi noutaa erikseen. Varhan alueen neuvoloihin tulee omat ajat valmisteen noutamiselle. Jatkossa valmiste jaetaan vastasyntyneen lapsen vanhemmille ensimmäisen neuvolakäynnin yhteydessä.

Joditablettien mukana asiakkaille annetaan tarkat käyttöohjeet ja niitä säilytetään kotona vain varatoimena.

Kolme vuotta täyttäneiden lasten, raskaana olevien ja enintään 40-vuotiaiden aikuisten joditabletit ostetaan itse apteekista noudattaen sosiaali- ja terveysministeriön ohjetta.

Pelastusviranomainen antaa vaaratiedotteen, jos ihmisten tulisi suojautua sisälle tai käyttää joditabletteja. Ensisijainen suojelutoimenpide säteilyvaaratilanteessa on sisälle suojautuminen. Joditablettien ottaminen on toissijainen tukitoimi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän