No nii

0

Ny o sit saattu kaupunkki oikke asialline riira aihe. Saavak kakara pörrätä viritetyil mopoil ja paukkuvil pakokaasuil keskel kaupunkki yällisse aikka.

On maar siit kirjotettu. Enite naurat, ikä lui somest, ett noi nuare lähtevä nyssit kaupunkist veroi maksamast. Mahtak heist kukka maksat yhtikäs tippa verroi, muut ko pensavero ja jotta liikennemaksu, mutt ne eivä tul kaupunkil.

Sit yks sanos, ett kaik 60+ ihmise pois kaupunkist. Varjelkko. Se olsis kyll kaupunkil aika kauhia, kosk nämä 60+ ihmise makasava eniten niit nii sanotui nettoveroi ainakin noi 20 vuat. 80+ ova kans aika vaarattomi, kosk maksava viäl veroi ja heijä hoitamises o siirtyn VARHA hualeks.

Siin o järkki, ett vanhukse rajatan pois kaupoist, mutt siin ei ol mittä järkki, ett kell 14–16. Eiköst olsis pareve, ett he olsiva pois konteist tyäaja ulkopualel, nii ett tyäskäyvä saisiva rauhas tehr ostoksias. Ihan kokonas ei kuitenkan kannattais vanhuksilt kaupaskäyntti kiältä, kosk he käyvä paikallisis kaupois. Nuare tekevä ostokses netis.

Siit olen kyll sama miält, ett nuarilt olsis voin kyssy. Vanha opettajan kokemuksel sano, ett meil o niinpali fiksui, valistunei ja viissai nuari, ett he olssiva varmaste ollu sitä miält, ett tomnen turha-aikkane pörräminen keskel yät o jämt hanurist.

Mutt älkkä surkka. Ei polis tull Mörnest keskel yät toril. Se o varmaste vallan turhauttava, kosk kakara huutava ja haistatteleva, ja jos heil sano pahaste nii seuravan päivän äit soitta ja kerto kui laps o iha sokis ja masentunu, kosk stä ol komennettu. Se yällist ajo harrastava kakaralauma on tottun siihe, ettei kettän tarvit totella. Ei vanhemppias, ei opettaji eikä polisi.

Kyll ny kuulun siihen sakkihi, jonk miälest o lai vastast tahallas häiritä keskusta melusaastel. Ja ova ne viritety mopokki laittomi, vaik ei siihe ol kukka uskaltan puuttu.

Miälenkiinnol seura tätä valla asiallist keskustelu

Yks flik

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän