Nuorten huippurastien kutsut Kalantiin

0
Kalannin Jussi Ankelo saa taas iloita kahdesta edustuspaikasta maajoukkueessa.

Suomen Suunnistusliitto julkisti tiistaina maajoukkueet kesän nuorten arvokilpailuihin. Kutsun huippurasteille sai odotetusti myös Kalannin Jussi Ankelo . Ensimmäinen koitos on nuorten EM-kilpailuissa jo juhannuksena.

Euroopan parhaimmisto 18- ja 16-vuotiaiden sarjoissa kokoontuu 22.–25.6. Bulgarian Velingradiin. Kisaohjelmassa on tiiviisti kolme muotoa: sprintti, pitkät matkat ja viesti.

Jussi Ankelo oli jo viime vuonna tässä kisaryhmässä Unkarissa. Uran avaus maajoukkueessa ei ollut täydellinen, mutta erityisesti sprintissä ja viestissä nuorukainen onnistui ja oli Suomen parhaimmistoa.

Nuorten MM-kisoihin Romaniassa heinäkuun alussa kalantilainen ei yltänyt, mutta hänellä onkin kaksi ikävuotta vielä aikaa noihin kekkereihin. Nuorten Eurooppa-cupin joukkueeseen Jussi Ankelo ylsi viime vuoden tapaan. Kisat ovat Belgiassa elokuun lopulla.

– Vaikka kyse on nuorten arvokilpailuista, niin tänä vuonna kisoihin lähtee jopa poikkeuksellisen kokenut kaarti, kiitteli selkeitä valintoja nuorten maajoukkuevalmentaja Arttu Syrjäläinen .

– Uskon että nuorillamme on hyvät valmiudet tuleviin maastoihin ja niiden haasteisiin, vaikka kilpailut käydäänkin meille vieraassa maastotyypissä.

Valittuihin nuorten maajoukkueisiin Varsinais-Suomesta ylsi MS Parman Jussi Ankelon lisäksi vain seurakaveri Topias Muukkonen . Hänelle varapaikka 18-vuotiaiden EM-joukkueeseen.

16-vuotiaiden EM-joukkueessa uusikaupunkilaista kannustusta kerää lisäksi Rasti-Nokian Iida Koskinen , joka on jo yltänyt suunnistuksen SM-mitaleillekin.

Juniorin isä Rami Koskinen oli aikoinaan Uudenkaupungin Purjehdusseuran edustajana jopa optareiden MM-mitaleilla. Nyt seuraavakin sukupolvi saa pukeutua maajoukkuepaitaan, tosin täysin erilaisessa lajissa. Toivotaan myötäisiä kilpatuulia myös metsään.

Veijo Viitanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän