Perhe

0

Apua! On erittäin vaikea olla yksin pienen vauvan kanssa. Kolme viikon jälkeen kun mieheni meni töihin, alkoi todellinen äitiys. Kyllä, en ole yksin, tiedän, että melkein kaikilla äideillä on samanlainen tilanne Suomessa. Tilanne on niin, että joskus en pysty käydä vessassa, en pysty syödä hyvin, en pysty nukkua riittävästi jne.

Vauvani on erittäin söpö ja häntä varten voin jättää kaiken, mutta joskus tuntuu niin vaikealta. Minun ja minun mieheni koko perheet ovat Nepalissa ja ketään ei voinut tulla heti Suomeen auttamaan minua.

Minä päätin kutsua ainakin jonkun perheestä tänne auttamaan minua. Totta kai, kaikilla Nepalissa on oma perhe ja pitäisi tehdä omaa työtä, mutta pyysin mieheni siskolta ja hän lupasi tulla kuukaudeksi.

Hänellä on 16-vuotias poika ja 10-vuotias tyttö Nepalissa, hänen oli vaikea jättää heidät kuukaudeksi, mutta minun poikaani varten hän päätti tulla Suomeen.

Tervetuloa sisko. Hän tuli Suomeen ja nyt tilanne on parempi. Heti aamulla, kun vauvani herää, otan hänet ja laitan hänet hetkeksi siskoni sänkyyn ja ehdin käydä vessassa rauhallisesti. Sen jälkeen sisko hieroo vauvaa ja leikkii hänen kanssaan. On erittäin hyvää, että hän tekee ruokaakin minulle.

Hän sanoo minulle, että minä olen tällä hetkellä heikko ja minun pitäisi vain levätä. Kyyneleet tulee joskus silmiini, kun mietin, miten tärkeä perhe elämässä on. Nyt tuntuu erittäin hyvältä, mieli on hyvä, vauvani on saanut hyvää hoitoa.

Olen oppinut niin monta asiaa hänestä, miten hoidetaan vauvaa kunnolla. Kaipaan koko perhettä. Elämä on helppoa, kun olet perheiden kanssa.

Muistaakseni, kun olin Nepalissa ja minun siskollani oli vauva, minun äitini oli hänen kanssaan melkein ensimmäiset kolme kuukautta. Sisko oli sängyssä koko aikana lepäämässä ja äiti oli hoitanut hänen vauvaansa. Myös minun äitini oli tehnyt ruokaa hänelle.

Silloin siskoni oli saanut apua, ei vain äidiltä mutta isältä joskus, tädiltä, muilta siskoilta jne. Minä itse olin auttanut häntä ainakin vaippojen vaihtamisessa tai toin vettä hänelle. Vaikka se oli pieni apu, mutta joku oli aina hänen kanssaan koko ajan. Nyt kaipaan kaikkia.

No, mutta ainakin mieheni sisko on tullut kuukaudeksi ja kiitos siskolle, joka auttoi minua ja on opettanut minua. Olen nyt valmis olemaan paras äiti vauvalleni.

Pooja Shah

kirjoittaja on

 

muuttanut

 

Uuteenkaupunkiin

 

Nepalista

 

ja opiskellut

 

suomen kieltä