Pikku kakkonen saapuu kaupunkiin – Luvassa koko perheen musiikki- ja puuhatapahtuma, joka myös televisioidaan

0
Tähän se esiintymislava tulee, näyttävät MLL:n Uudenkaupungin paikallisyhdistyksen edustajat Anni Virtanen (vas.) ja Pauliina Lundelin.

Yle tuo Pikku kakkosen kesäkiertueellaan Uuteenkaupunkiin. Kolme tuntia kestävässä Leikitään Pikku Kakkosta -tapahtumassa on luvassa musiikkia, pelejä, leikkejä ja oheisohjelmaa.

Koko perheen tapahtuman ympärille oheisohjelmaa järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenkaupungin yhdistys. Festivaalitunnelmasta ja elävästä musiikista voi saapua nauttimaan vaikkapa eväskorin ja piknik-viltin kanssa.

– Yle on arvioinut aiempien vuosien perusteella, että Uudenkaupungin tapahtumaan olisi tulossa 2 000–3 000 henkeä. Paikalle odotetaan myös ulkopaikkakuntalaisia, koska tämä on kiertueen ainoa tapahtuma Varsinais-Suomessa tänä kesänä, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenkaupungin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Anni Virtanen kertoo.

Leikitään Pikku Kakkosta -konsertissa yleisö pääsee leikkimään ja laulamaan tuttujen juontajien kanssa. Leikkitirehtööreinä lavalla toimivat Nalle ja Leikki-Heikki. Musiikista vastaa tuttu Leikkiorkesteri kapellimestarinaan Tuomo Rannankari.

Kaikille ilmainen tapahtuma järjestetään perjantaina 16. kesäkuuta kello 16–19 ja konsertti alkaa kello 17. Tapahtumapaikkana on Crusell-puisto Kaupunginlahden rannassa.

– Olisi tärkeää, että paikalle saavutaan piknik-viltin kanssa. Jos aikuiset istuvat, niin lapset voivat tanssia ja hyppiä siten, että näkevät lavalle asti, MLL:n Uudenkaupungin yhdistyksen ja Ylen välillä yhteyshenkilönä toimiva Pauliina Lundelin sanoo.

MLL ja Yle ovat järjestäneet tapahtumaa Uuteenkaupunkiin viime syksystä alkaen. Yle oli tiedustellut MLL:n Varsinais-Suomen piiriltä, että olisiko jollakin alueen paikallisyhdistyksistä kiinnostusta lähteä mukaan ja Uusikaupunki nappasi asiasta kopin

– Tapahtuma on kaikille ilmainen ja myös paikallisten seurojen ja yhdistysten lapsille tarjoama oheisohjelma on ilmaista. Pikkurahaa kannattaa kuitenkin varata mukaan, jos haluaa ostaa paikan päältä jotakin naposteltavaa, Lundelin lisää.

Kaupunginlahden rantaan on järjestetty esimerkiksi urheiluseurojen toiminnallisia pisteitä ja eläimistä pitäville on tulossa koiria rapsuteltavaksi. Paikalle saapuu myös meripelastusseuran vene ja VPK:n kalusto ihmeteltäväksi.

– Lapsia houkutellaan kiertämään pisteeltä toiselle suunnistusbingon avulla, Lundelin lisää.

Jos sää suosii tapahtumaa ja paikalle saapuu odotettu väkimäärä, niin Kaupunginlahden ympäristön parkkipaikat loppuvat nopeasti kesken. Paikalla on liikenteenohjaus, joka opastaa esimerkiksi Leijonapuiston parkkipaikalle, kunnes se täyttyy.

Yle ja kaupunki toivovat, että esimerkiksi kirkon ympäristön, Leijonapuiston ja jäähallin parkkipaikat jätettäisiin ulkopaikkakuntalaisille.

– Paikalliset voisivat viedä autonsa vähän kauemmas ja sellaisiin vähemmän tunnetuille alueille, jotta muillekin jäisi tilaa. Esimerkiksi Lentävän lokin takana olevalle hiekkakentälle saa jättää autoja, Lundelin vinkkaa.

Sorvakon rantatie suljetaan perjantaista kello 12 alkaen ja esimerkiksi kääntöpaikan ja Padel-kentän välinen asvaltoitu pikkuparkkipaikka on Ylen lähetyskaluston käytössä tapahtuman ajan.

Ympäri Suomen järjestettävät konsertit taltioidaan ja ne esitetään Pikku Kakkosen lauantaiaamuissa sekä Yle Areenassa 8. heinäkuuta alkaen. Tänä kesänä lastenohjelma vierailee kymmenellä paikkakunnalla. Uudenkaupungin lisäksi tapahtumia järjestetään Nivalassa, Viitasaarella, Lappeenrannassa, Porvoossa, Humppilassa, Keuruulla, Kuusamossa, Kemijärvellä ja Torniossa.

Esimerkiksi viime kesänä Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertue vieraili kesäkuun aikana kymmenellä eri paikkakunnalla ja tapahtumaan osallistui yli 20 000 henkeä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän