Postin kirjelaatikoiden määrää vähennetty Vakka-Suomessa – Laatikoita poistettu käytöstä toukokuun lopulla

0
Posti on jo useamman vuoden käynyt läpi kirjelaatikkoverkostoaan ja poistanut vähemmällä käytöllä olevia laatikoita katukuvasta.

Posti on poistanut kirjelaatikoita niiden vähäisen käytön takia. Varsinais-Suomen alueelta on poistettu toukokuussa 124 kirjelaatikkoa ja poistoja on tehty sekä taajama- että haja-asutusalueella. Lisäksi 39 kirjelaatikon tyhjennysaikaa aikaistetaan 1–2 tuntia nykyisestä. Muutoksen jälkeen Varsinais-Suomen alueelle jää 378 kirjelaatikon verkosto.

– 23-alkuisilla postinumeroilla, joihin kuuluu Vakka-Suomen lisäksi myös Mynämäen alueet, on ollut aiemmin yhteensä 70 kirjelaatikkoa. Näistä poistettiin viime viikolla 14 eli jäljelle jäi 56 kirjelaatikkoa, sanoo Postin viestintäjohtaja Timo Nurmi.

Poistetut laatikot sijaitsevat postinumeroalueilla 23200, 23360, 23500, 23600, 23660 ja 23960. Osoitteiksi muutettuna tämä tarkoittaa sitä, että osoitteessa Kalannintie 303 Vinkkilä, Vuosnaistentie 616 Kustavi, Kankurinkatu 2 Uusikaupunki, Kuriirikuja 3 Kalanti, Otonkuja 1 Kalanti, Lahdentie 628 Kalanti as ja Rantatie 566 Pyhärannan Santtio olevat laatikot on poistettu.

Uudenkaupungin keskustaan jää vielä 10 Postin kirjelaatikkoa, Kalantiin ja Lokalahdelle yhdet ja Pyhämaahan kaksi.

Postilla on kaikkiaan vajaat 4 200 kirjelaatikkoa eri puolilla Suomea. Nurmi muistuttaa, että haja-asutusalueella asiakkaat voivat käyttää myös erikseen sovittuna Postin noutomerkkipalvelua. Postinjakajat ja kuljettajat keräävät postilähetykset laatikoista jakelu- ja keräilykierrosten yhteydessä.

– Samalla, kun laatikkoryhmälle suoritetaan jakelua, Posti ottaa mukaansa noutomerkillä varustetusta laatikosta olevat kirjeet, eikä asiakkaan tarvitse kulkea kirjelaatikolle asti, Nurmi toteaa.

Postin noutomerkkipalvelu on mahdollinen haja-asutusalueella, jos etäisyys postinsaajan asunnosta lähimpään postitoimipaikkaan tai kirjelaatikkoon on yli kolme kilometriä.

– Noutomerkkipalvelun piirissä olevat haja-asutusalueella asuvat kuluttajat voivat postittaa kirjeitä ja tietyllä koodilla varustettuja pieniä paketteja omasta postilaatikostaan. Valmiiksi maksetut kirjeet, kortit ja verkkopalvelussa maksetut paketit otetaan Postin kuljetettavaksi silloin, kun postilaatikkoon tai samaan laatikkoryhmään jaetaan saapuvaa postia. Postilaatikon tulee olla varustettu noutomerkillä, Nurmi selventää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän