Säästöpankki Kalanti-Pyhäranta mukana Itämeren suojelussa

0
Suomessa erittäin uhanalaiseksi määritelty haahka on yksi Itämeren tyyppilajeja, ja se on kärsinyt voimakkaasti meriluonnon tilassa tapahtuneista muutoksista.

Osana vastuullisuustyötään Säästöpankki Kalanti-Pyhäranta on päättänyt lähteä tukemaan Baltic Sea Action Groupin (BSAG) Itämeren puolesta tekemiä suojelutekoja yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Pankki lahjoittaa kesän ajan jokaisen neuvottelussa käyneen asiakkaansa puolesta 5 euroa Itämeren suojeluun, ja antaa lahjoituksen merkiksi BSAG:n tarjoaman digitaalisen kertalipun Itämereen.

– Itämeren huonovointisuus on täällä läntisen Suomen rannikkoalueilla meidän jokaisen helposti omin silmin havaittavissa. Asiakkaistamme ja työntekijöistämme huomattavan monella on läheinen suhde omaan lähimereemme esimerkiksi vapaa-ajan asunnon tai itselle rakkaan harrastuksen kautta. Siksi pankillemme on sekä erittäin tärkeää että hyvin luontevaa olla mukana tukemassa Itämeren tilan parantamiseen tähtääviä toimia, taustoittaa Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan toimitusjohtaja Ossi Öhman kesäkuukausien ajan kestävää lahjoituskampanjaa.

BSAG tekee yhteistyötä laajan tutkija- ja kumppaniverkoston kanssa ja etsii jatkuvasti yhä tehokkaampia keinoja pysyvän muutoksen aikaansaamiseksi Itämeren hyväksi.

– Tähtäämme pysyviin muutoksiin arvokkaan meriluonnon suojelussa ja biodiversiteetin ylläpidossa. Vähennämme meriliikenteen jätevesipäästöjä ja edistämme uudistavaa viljelyä, jonka avulla ruokamme voidaan tuottaa entistä Itämeri- ja ympäristöystävällisemmin, kertoo BSAG:n viestintäjohtaja Saara Piispanen .

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän