Santtiofest luo leirintäalueelle nuorten hengailupaikan

0
Nuorisopalvelujen järjestämä Santtiofest tuo perjantaiksi nuorten hengailupaikan Tapio Pääkön Santtiorannan leirintäalueelle.

Perjantai-iltana Uudenkaupungin nuorisopalvelu järjestää Santtion leirintäalueella jotain, mitä ei kaupungissa olla koskaan aikaisemmin järjestetty. Santtiofest-kesätapahtuma on nuorisopalvelujen kesän suursatsaus, josta toivotaan perinnettä tuleviksi vuosiksi.

– Nuoret ovat toivoneet jotain sellaista tapahtumaa, joka olisi tarkoitettu nimenomaan heille. Kaupungissa on erikseen lapsille suunnattuja tapahtumia ja erilaisia markkinoita, mutta sellaisia, jotka olisivat nuorten näköisiä, ei hirveästi ole, etsivä nuorisotyöntekijä Erika Raitanen kertoo.

Leirintäalueen uimarannan läheisyydessä tapahtuu kello viidestä kahdeksaan paljon erilaista toimintaa. Rannalla on vaahtobileallas sekä nuorisovaltuuston oma lounge, joka on nuorten oma hengailupaikka. Loungessa nuorisovaltuusto järjestää muun muassa onnenpyörän.

Paikalla on tiskijukka, joka soittaa koko illan ajan musiikkia. Myös sup-laudat ovat maksutta käytössä sekä uimaan pääsee.

Tarkoituksena on luoda rento ja hyvä tunnelma alueelle. Pisteisiin ei ole pakko osallistua, vaan alueelle saa tulla vapaasti oleskelemaan.

– Keli pitäisi olla ainakin mitä mainioin, joten toivotaan nuorten löytävän tien tänne viettämään kivaa kesäiltaa.

Nuorisopalvelujen vastaava Jennika Salonen kertoo, että erityisesti uimaturvallisuuden takia tapahtumalle on haluttu antaa alaikärajaksi kymmenen vuotta. Helposti myös, jos mukana on pieniä lapsia nuorten seassa, riski leimautua lasten tapahtumaksi kasvaa.

– Yläikärajaa meillä ei ole, ja nuorihan määritellään alle 29-vuotiaaksi, Salonen huomauttaa.

Tapahtumassa tarjoillaan myös Santtiorannan yrittäjä Tapio Pääkön tekemiä ruokia ja alkoholittomia mocktaileja. Pääkkö oli heti innoissaan, kun nuorisopalvelu ehdotti yhteistyötä tapahtumalle. Hän itse ehdotti, että voisi tarjota ruokia edullisemmin nuorille.

– On tärkeää, että nuorille on jotain mielekästä tapahtumaa. Haluan kiittää nuorisopalveluja heidän innokkuudesta tehdä tällaisia tempauksia. Heidän innostus tarttuu myös muihin tahoihin, Pääkkö toteaa saaden myös nuorisopalvelulta kiitokset.

Itse ruoasta ja mocktaileista Pääkkö kertoo, että hän aikoo panostaa niihin toden teolla.

– Kun me teemme blenderillä esimerkiksi alkoholittoman piña coladan, niin haluamme sen olevan elämyksen nuorelle, Pääkkö selittää.

Nuorisopalvelu toivoo nuoria osallistumaan matalalla kynnyksellä tapahtumaan. Myös ulkopaikkakunnilta on tulossa nuoria, sillä Taivassalon nuorisotoimi tekee retken tapahtumaan.

Nuorisopalvelujen vastaava Salonen muistuttaa, että päihteettömän Santtiofestin alueella on myös tavallisia leirintäalueasiakkaita, joten heidät täytyy ottaa huomioon illan vietossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän